Pravila o zaštiti privatnosti

Tko smo

Općenito

Ozon media.d.o.o. (u daljnjem tekstu "Ozon media", "mi", "naša") dio je vodeće globalne mreže za online naručivanje i isporuku hrane te je pokretač web platforme Pauza.hr. U ime tvrtke Ozon media zahvaljujemo na vašim posjetu našoj web stranici, kao i na vašim interesu za našu tvrtku i ponude. Ozbiljno shvaćamo zaštitu vaših privatnih podataka i želimo osigurati da se osjećate ugodno pri svakoj posjeti na našu web stranicu.

U nastavku ćemo vas informirati o podatcima koje pohranjujemo o vama prilikom posjete naše internetske stranice te ćemo vam objasniti načine obrade i upotrebu vaših podataka. Ako naša web stranica sadrži linkove koji vas vode na neke druge internetske stranice, na tim se stranicama naša pravila o zaštiti privatnosti ne primjenjuju.

Prihvaćanje ovih pravila o zaštiti privatnosti znači prihvaćanje prikupljanja, obrade i korištenja vaših osobnih podataka od strane tvrtke Ozon media, u skladu sa Zakonom o zaštiti osobnih podataka / Uredbom o zaštiti osobnih podataka (GDPR-om) te uključuje uvjete koje ćemo vam opisati u nastavku ovog teksta.

 

Molimo vas da odvojite malo vremena i da pažljivo pročitate ova pravila.

 

Voditelj obrade

Voditelj obrade je glavna odgovorna osoba za obradu vaših osobnih podataka koja odlučuje o svrsi i namjeni obrade vaših osobnih podataka. U ovom je slučaju voditelj obrade:

Ozon Media

Radnička cesta 47

10000 Zagreb

Hrvatska

Kontakt broj: 01/7987-424

E-Mail: dpo@pauza.hr 

 

Kontakt podatci službenice za zaštitu osobnih podataka su: Željka Rudan, Radnička cesta 47, Zagreb, telefon: 01 7987 424, e-adresa: dpo@pauza.hr

 

Ako se protivite tome da Ozon Media prikuplja, obrađuje ili koristi vaše osobne podatke, u skladu sa Zakonom o zaštiti osobnih podataka, možete nam poslati prigovor na e-mail adresu: dpo@pauza.hr. Ishod toga može biti nemogućnost korištenja naše usluge.

 

 

Vaša Prava

Imate pravo zahtjevati svoje osobne podatke koji su pohranjeni u tvrtki Ozon Media.

 

Osim toga, imate pravo i na sljedeće:

  • Pravo pristupa - pravo pristupa vašim podatcima te informacijama o načinu obrade istih

  • Pravo na ispravak - pravo zahtjeva za izmjenom vaših osobnih podataka

  • Pravo na brisanje - pravo zahtjeva za brisanje vaših osobnih podataka

  • Pravo na ograničenje obrade - pravo na zahtjev ograničenja obrade osobnih podataka

  • Pravo prijenosa podataka - pravo prijenosa osobnih podataka u strojno-čitljivom formatu

  • Pravo prigovora - pravo povlačenja privole te prigovora na obradu osobnih podataka

  • Pravo žalbe nadzornom tijelu - pravo tužbe protiv tvrtke Ozon Media koju možete dostaviti nadzornom tijelu, odgovornom za tvrtku Ozon Media ili bilo kojem nadzornom tijelu unutar EU

 

Odgovorno nadzorno tijelo za tvrtku Ozon Media je:

Agencija za zašitu osobnih podataka (AZOP)

Martićeva 14

HR - 10 000 Zagreb

E-Mail: azop@azop.hr

 

Pritužbu možete poslati i nadzornom tijelu koje se nalazi u vašem mjestu boravka ili mjestu rada.

Ako želite iskoristiti bilo koje od navedenih vlastitih prava možete nas kontaktirati na e-adresu: dpo@pauza.hr.

 

Kada, zašto i kako prikupljamo vaše podatke

Kako bismo mogli uspješno izvršavati svoje usluge i obaveze prema vama, moramo prikupiti, obraditi i pohraniti, a ponekad i podijeliti vaše osobne podatke.

U niže prikazanoj tablici možete vidjeti koji su nam podaci potrebni za koju svrhu. Također, možete vidjeti pod kojima uvjetima dijelimo vaše podatke s trećim stranama.

 

Osobni podaci su podaci pomoću kojih se može, direktno ili indirektno, stupiti u kontakt s vama. Takvi podatci su ime i prezime, adresa, broj telefona, datum rođenja, podaci o lokaciji ili e-adresa.

 

Molimo vas da podijelite s nama samo one informacije koje su nam uistinu neophodne.

S obzirom na to da vam želimo osigurati jasan pregled informacija, prikazujemo vam obajšnjenje o obradi podataka u obliku tablice. Smatramo da na taj način s vama dijelimo informacije na transparentan, razumljiv i lako dostupan način, jasnim i jednostavnim jezikom.

 

Niže prikazana tablica sadrži informacije o vašim osobnim podatcima koje prikupljamo. S obzirom na to da postoje različiti tipovi podataka grupirali smo ih u kategorije kako biste mogli lakše razumjeti prikaz podataka.

 

Osobni podaci koje koristimo prilikom vašeg posjeta našoj web stranici

 

Kategorije podataka

Objašnjenje

Informacije o uređaju

ID-uređaja, operativni sustav, verzija operativnog sustava, ostali podaci o uređaju

Informacije o vezi

Vrijeme posjeta stranice, datum, vrijeme zadržavanja na stranici, izvor, odgovarajuća IP adresa, ostali podaci o procesu

 

U slučaju da posjetite našu web stranicu bez da ste se pritom registrirali kao korisnik te u slučaju da naručite hranu kao posjetitelj stranice, prikupljamo sljedeće osobne podatke:

 

Ove informacije prikupljamo isključivo kako bismo vam mogli prikazati željenu web stranicu. Za obradu koristimo samo nužne podatke koje obrađujemo u skladu sa zakonom, minimizirajući opseg podataka na one najosnovnije.

 

Osobni podaci koje prikupljamo prilikom posjeta našoj stranici i registraciji

Kod prikupljanja vaših osobnih podataka želimo prikupiti što manje informacija. Vodimo se politikom ˝što manje, tim bolje, a svi podaci koje smo prikupili imaju strogo i jasno definiranu svrhu.

 

U slučaju da ne želite samo posjetiti našu web stranicu već se želite registrirati kako biste primjerice mogli vidjeti narudžbe koje ste prethodno ostvarili, prikupit ćemo sljedeće osobne podatke:

 

Kategorije podataka

Objašnjenje

Pristup podacima

korisničko ime, korisnički ID, zaporka

Informacije o uređaju

ID uređaja, operativni sustav, verzija operativnog sustava, drugi prepoznavatelji uređaja

Podaci o vezi

vrijeme, datum i trajanje korištenja stranice, izvor, odgovarajuća IP adresa, drugi podatci o procesu

Komunikacijski podaci

komentari, ocjene, povratni komentari, komunikacijski podaci (e-mail)

Druge informacije

podatci koje dobrovoljno dijelite s nama koristeći našu web stranicu ili aplikaciju, ali i podatci dobiveni iz društvenih mreža ili drugih javnih baza podataka (npr. korisnički ID s drugih platformi)  

 

U slučaju da s nama podijelite osobne podatke druge osobe, za to morate imati prethodni pristanak iste. Dužni ste informirati osobe čije podatke dijelite o načinu obrade osobnih podataka koji je u skladu s našom zaštitom privatnosti.

 

Osobni podaci koje prikupljamo kada posjetitie našu stranicu, registrirate se i pošaljete svoju narudžbu

Ako želite isprobati sve što vam nudimo trebat ćete se ulogirati putem svog korisničkog računa, nakon čega ćete moći izvršiti narudžbu hrane. Količina prikupljenih podataka ovisi o informacijama koje s nama podijelite. Kako bismo mogli uspješno obraditi vašu narudžbu, trebat ćete ispuniti ˝obavezna polja˝ predviđena za osnovne informacije. Bez tih informacija ne možemo obraditi vašu narudžbu. U polja koja nisu označena kao obavezna, ne morate upisivati tražene informacije. Ipak, ako se odlučite s nama podijeliti takve informacije, pomoći ćete nam u poboljšanju naše usluge. Osnovne informacije koje prikupljamo su sljedeće:

 

Kategorije podataka

Objašnjenje

Pristup podaci ma

korisničko ime, korisnički ID, zaporka

Informacije o računu (potrebni za usluge dostave)

ime, prezime, tvrtka (neobavezno), adresa, broj telefona i/ili e-adresa

Podaci o komunikaciji        

komentari, ocjene ili povratni komentari, komunikacijski podaci (e-adresa)

Podaci o vezi

vrijeme, datum i trajanje korištenja stranice, izvor, odgovarajuća IP adresa, drugi podatci o procesu

Informacije o uređaju

ID uređaja, operativni sustav i odgovarajuća verzija ili drugi prepoznavatelji uređaja, geolokacijski podaci

Informacije o narudžbi

povijest naručivanja

Druge informacije

podatci koje dobrovoljno dijelite s nama koristeći našu stranicu, aplikaciju i sl.

 

 

Definirana svrha i pravni temelj

Vaše osobne podatke prikupljamo samo onda kada je to potrebno, odnosno samo kako bismo vam mogli pružiti našu uslugu. Podatke prikupljamo i obrađujemo u skladu sa zakonom. Informacija je pravna osnova prema kojoj vršimo naše obrade. O samoj svrsi i pravnoj osnovi obrade podataka možete saznati u niže prikazanoj tablici:

 

Što je svrha

Zašto obrađujemo podatke u ovu svrhu

Podrška korisnicima

Kada kontaktirate našu korisničku službu, spremimo informacije koje podijelite s nama te spremamo razlog kontaktiranja (npr. narudžba vam se nije svidjela.) Osobni podatci variraju ovisno o tome što je razlog vašeg kontaktiranja. U svrhu poboljšanja naše usluge, pohranjujemo komunikaciju ostvarenu s vašeg korisničkog računa. Na ovaj način možemo brže i bolje odgovoriti na vaša pitanja.

 

Kategorije osobnih podataka:

Informacije o računu
Pristupni podaci
Podaci o komunikaciji
Druge informacije

 

Pravna osnova:
Ove su nam informacije potrebne kako bismo mogli izvršiti našu obvezu prema vama te ostvariti dostavu hrane (ispunjenje ugovora) te kako bismo vam mogli pružiti najbolju uslugu što je u našem pravovaljanom poslovnom interesu.

 

Proces naručivanja i dostave

 

Kada šaljete svoju narudžbu u pozadini se događaju obrade vaših podataka. Vaša narudžba ulazi u vaš korisnički račun, ovisno o tome jeste li registrirani korisnik ili gost web stranice. Narudžbu šaljemo restoranu i provjeravamo jeste li zaprimili dostavu hrane.

 

Kategorije osobnih podataka:
Pristup podacima
Informacije o računu
Podaci o vezi
Podaci o komunikaciji
Informacije o uređaju  
Informacije o narudžbi
Ostale informacije

 

Pravna osnova:

Kako bismo vam osigurali dostavu hrane i kako bismo kontaktirali naše restorane-partnere moramo imati vaše osobne podatke (ispunjenje ugovora).

Sigurnost i zaštita

Želimo vam ponuditi najbolju moguću uslugu zbog čega nam je uistinu važan odnos s vama, no nije svaki posjetitelj naše stranice ljubazan poput Vas. Kako bismo zaštitili našu uslugu i kako bismo izbjegli potencijalane rizike moramo prikupiti osobne podatke koji nam pomažu identificirati potencijalne napadače. Također, vaše podatke pohranjujemo i kako bismo vas mogli obavijestiti o zaštiti istih te bilježimo da ste zaprimili obavijest i da su vam dostupna pravila o zaštiti podataka.

 

Kategorije osobnih podataka:

Podaci o vezi
Podaci o pristupu

 

Pravna osnova:

Zakonski smo odgovorni pravilno štititi vaše podatke (u skladu sa zakonskom obvezom), a zaštita naše tvrtke je u našem pravovaljanom interesu.

 

 

Daljnja je obrada ovisna o našem pravovaljanom interesu

Naš je zadatak, osim svrhe i pravne osnove, da obrađujemo i osobne podatke zbog tzv. pravovaljanog interesa. Pravovaljani interes obrade podataka je posebno važan za tvrtku zbog obrade u svrhu sigurnosti mreže i informacija te zbog direktnog marketinga.

Vaše osobne podatke koristimo kako bismo zadovoljili svoje pravovaljane interese uz uvjet da ne ugrozimo vaša prava i slobode. Da bismo uskladili naše interese s vašim pravima uveli smo prilagođene kontrolne mehanizme. Obrade podataka koje su opisane niže u tekstu predmet su četverostranog testiranja koje suži osiguravavanju vaših prava i sloboda. Kao dio četverostranog testa, najprije se provjerava da su prikupljeni podaci (a. Test Osobnih Podatka) osobni podaci. Zatim se testira je li svrha zakonita (b. Test Svrhe) i jesu li osobni podaci koji će biti prikupljeni u skladu s principima prikupljanja podataka (c. Test Nužnosti). Na samom kraju testiramo i ravnotežu interesa (d. Test ravnoteže). Ako procijenimo da možemo osigurati zaštitu vaših podataka od bilo kakvog rizika, obraditi ćemo ih na pravnoj osnovi pravovaljanog interesa. Takve obrade uključuju:

 

Obrade bazirani na pravovaljanom interesu

Objašnjenje

Reklamiranje

Ponude s kuponima, popustima i promocijamakao i upitnike i istraživanja u svrhu poboljšanja naše usluge slat ćemo vam putem e–pošte. Uvijek možete prekinuti obradu Vaših podataka u svrhu reklamiranja. Ako želite prekinuti obradu svojih podataka u svrhu reklamiranja ili vas zanimaju dodatne informacije možete nam poslati poruku na e-poruku adresu: dpo@pauza.hr.

E-Mail Marketing

Naš je cilj spriječiti generički bilten (newsletter) i nekontrolirane marketinške mjere. Upravo zato biramo modele prilagođene vašim interesima te vas kontaktiramo samo onda kada vjerujemo da bi vam se određena informacija mogla svidjeti. Ako želite prekinuti obradu svojih podataka u svrhu reklamiranja ili vas zanimaju dodatne informacije možete nam poslati e-poruku na adresu:dpo@pauza.hr.

Mjerni podaci

Kako bismo poboljšali vlastitu uslugu prikupljamo različite mjerne podatke koje ne možemo dodijeliti niti vama niti vašem profilu. Takvi nam podatci pomažu u poboljšanju reklamiranja.

 

Spajanje & preuzimanje, promjena vlasnika

Ako dođe do spajanja s drugom tvrtkom ili do preuzimanja naše tvrtke, toj ćemo tvrtki prenijeti vaše podatke. Naravno, tražit ćemo od tvrtke da obradu vaših podataka uskladi s Uredbom o zaštiti osobnih podataka.

 

Ostale informacije

Ako doborovoljno odlučite podijeliti s nama informacije koje nisu obavezne, pomažete nam u poboljšanju naše usluge. Riječ je o podacima koje nam pružate prilikom posjeta našoj web stranici, koristeći našu aplikaciju, ali i putem drugih izvora poput društvenih mreža ili drugih javnih baza podataka (npr. korisnički ID na drugim platformama)

 

Procjena kvalitete        

U svrhu pružanja što bolje usluge redovito mjerimo uspjehe marketinških metoda kao i potencijalne uzroke neuspješnih marketinških metoda. Zbog toga analiziramo npr. otvaraju li se newsletteri te mjerimo broj klikova na sadržaj.

 

Kada brišemo Vaše podatke

Inače, vaše osobne podatke brišemo čim se ispuni njihova svrha. Točna pravila brisanjadefinirana su u našim regionalnim konceptima brisanja. Ovisno o svrsi obrade, primjenjuju se različita pravila brisanja podataka. U našem konceptu brisanja podataka definirane se različite grupe podataka s određenim pravilima roka brisanja. Prikupljeni podatci imaju i naznaku s pravilom brisanja. Kada istekne period zadržavanja podataka, pohranjeni će podaci biti izbrisani.

 

Vaše osobne podatke možemo izbrisati i ako to zatražite od nas putem e-pošte. Ako ne zatražite brisanje svojih podataka, mi ćemo ih izbrisati tri godine nakon prikupljanja istih. Također, ako je vaš račun neaktivan tri godine, izbrisati ćemo ga. O brisanju vaših podataka ćemo vas najprije obavijestiti porukom koju ćemo vam poslati na e-adresu s kojom ste se registrirali na našu web stranicu.

 

Unatoč zahtjevima za brisanjem podataka, zbog zakonskih smo odredbi obvezni pohraniti neke vaše podatke.

 

Osim naših pravila brisanja postoje i druga pravila o periodu zadržavanja podataka, koja također moramo poštivati. Primjerice, porezni se podaci moraju čuvati šest do deset godina ili čak i duže u nekim slučajevima. Posebna pravila o periodu zadržavanja podataka ovise o lokalnim zakonskim uvjetima.

 

 

S kim dijelimo Vaše podatke

U ovom vas dijelu želimo informirati o tome s kim i pod kojim uvjetima dijelimo vaše podatke. Cilj nam je transparentno dijeljeliti vaše podatake s trećim stranama.

 

Koje treće strane imaju pristup Vašim osobnim podacima

Nikada nećemo proslijediti vaše podatke neovlaštenim trećim osobama. S obzirom na to da u sklopu našeg poslovanja primamo usluge od određenih pružatelja, dajemo im ograničen i strogo praćen pristup nekim podacima. Prije nego što proslijedimo osobne podatke tvrtkama-partnerima na obradu, svaka će tvrtka pojedinačno biti revidirana. Svi primatelji podataka moraju ispuniti uvjete zakonske zaštite podataka i dokazati potrebnu razinu zaštite podataka pravovaljanim dokazima.

 

U niže prikazanoj tablici vas želimo informirati na transparentan i jasan način o svim našim primateljima podataka i razlozima dijeljenja podataka:

 

Primatelj podataka

Razlozi

Vanjski pružatelji usluge

Kao što smo već naveli gore, ne komuniciramo isključivo s našim članovima grupe, nego i s vanjskim pružateljima usluga. Oni potiču naše poslovne aktivnosti procjenom i poboljšanjem naših marketinških kampanja, omogućavanjem personaliziranog reklamiranja, IT rješenjima ili sigurnim poslovanjem (prepoznavanje i uklanjanje pogrešaka).

Članovi Delivery Hero AG Grupe

U našoj tvrtki nastojimo učinkovito koristiti resurse, što u ovom kontekstu znači da potičemo jedni druge u poboljšanju obrade podataka.

S obzirom na to da i sama informacija o osobnim podatcima predstavlja obradu, želimo vas informirati I tome da određeni zaposlenici drugih članova grupe također mogu imati ograničen pristup bazi podataka korisnika.

Nudimo zajednički sadržaj i usluge što uključuje i tehničku podršku sustava.

Nećete primati neželjene newslettere niti druge promotivne materijale od naših partnera.

 

Zakonske ovlasti i pravni postupci

Nažalost, može se dogoditi da se neki od naših korisnika ili pružatelja usluga ne ponašaju pošteno i da nas žele oštetiti. U ovakvim slučajevima nismo samo obvezni prema zakonu predati osobne podatke, nego je i u našem interesu izbjeći štetu i provesti tužbu kako bi mogli odbacici neopravdane optužbe.

 

 

Kojim zemljama prenosimo vaše podatke

Vaše podatke obrađujemo isključivo unutar Europske Unije (EU) i Europskog Ekonomskog Prostora (EEA). Ipak, neki se od naših pružatelja usluga, spomenutih gore u tekstu, nalaze izvan područja EU i EEA. GDPR postavlja stroge uvjete prilikom prijenosa osobnih podataka trećim zemljama. Svi primatelji naših podataka moraju zadovoljiti te uvjete. Prije nego prenesemo vaše podatke izvršiteljima obrade treće strane, kod svakog se izvršitelja obrade prvo procjenjuje razina zaštite podataka. Samo ako mogu dokazati adekvatnu razinu zaštite podataka mogu ući u uži izbor zaizvršitelja obrade.

                                                                                               

Bez obzira jesu li naši pružatelji usluga bazirani unutar EU/EEA ili u trećim zemljama, svaki pružatelj usluge mora s nama potpisati ugovor o obradi podataka. Oni pružatelji koji se nalaze izvan EU/EEA moraju zadovoljiti i dodatne uvjete. Prema članku 44 ff Uredbe o zaštiti podataka, osobni se podaci mogu prenijeti onim pružateljima usluga koji zadovoljavaju barem jedan od slijedećih uvjeta:

 a.) Komisija je donijela odluku da treća zemlja mora potvrditi adekvatnu razinu zaštite (npr. Izrael i Kanada)

 b.) Usvojene standarne klauzule o zaštiti podataka:

Ovo su klauzule ugovora koje se ne smiju mijenjati i kojima izvršitelji obarde obećavaju da će osigurati prikladnu razinu zaštite podataka.

 c.) Odobreni mehanizmi potvrde:

U skladu s međunarodnim ugovorima, tvrtke mogu postati ovlaštene za obradu podataka prema određeno definiranim kriterijima. Jedna od tih potvrda je od strane Europsko-Američkog Sustava Zaštite Privatnosti.

Na poveznici: https://www.privacyshield.gov/welcome možete saznati koje tvrtke su ovlaštene za obradu podataka.

 

Vaše ćemo podatke prenijeti samo onim pružateljima usluga koji zadovoljavaju najmanje jedan od tri uvjeta za obradu podatka. Ako prenesemo podatke trećim zemljama, to su uglavnom tvrtke sa sjedištem u SAD-u ili Izraelu.

 

Informacije o kolačićima

Definicija kolačića i koje kolačiće koristimo

Kako bi posjet našoj stranici i aplikaciji bio što atraktivniji i kako bismo optimizirali korištenje nekih funkcija, koristimo tzv. kolačiće na različitim stranicama. Kolačići su tekstualne datoteke pohranjene na vašim uređajima. Neki kolačići se brišu nakon isteka sesije preglednika, odnosno nakon zatvaranja vašeg preglednika (tzv. kolačići sesije). Ostali kolačići ostaju na vašim uređajima i pomoću možemo prepoznati vaš preglednik prilikom sljedećeg posjeta našoj web stranici (trajni kolačići). Na svom pregledniku možete odabrati opciju da vas se informira o postavkama kolačića i da sami odlučite hoćete li prihvatiti ili zabraniti kolačiće u specifičnim situacijama ili pri svakoj posjeti web stranici. Blokiranje kolačića može ograničiti funkcionalnost naše stranice ili aplikacije.

 

Koje kategorije kolačića postoje

Neophodni kolačići su potrebni jer vam omogućuju navigaciju i korištenje web stranice ili aplikacije i korištenje njihovih značajki. Bez ovih kolačića se ne može jamčiti funkcionalnost stranice što uključuje korake na stranici (npr. unos teksta), pa čak i navigaciju između stranica.

Funkcionalni kolačići omogućuju da se na web stranici ili aplikaciji sačuvaju informacije koje su prethodno upisane (npr. korisničko ime, jezik ili lokacija) te da poboljšaju mogućnost pružanja osobnih detalja. Ovi kolačići skupljaju anonimne informacije i ne mogu pratiti vaše korake na drugim web stranicama.

Izvedbeni kolačići prikupljaju informacije o korištenju weba / aplikacije - npr. koje stranice posjetitelj najčešće posjećuje i zaprimate li ikada poruke o grešci stranice. Ovi kolačići ne pohranjuju informacije o identitetu korisnika. Prikupljene informacije su sažete (grupirane) i anonimne. Ovi kolačići se koriste isključivo u svrhu poboljšanog rada stranice te u svrhu boljeg iskustva korisnika.

Kolačići za marketinške svrhe se koriste u svrhu ciljanog reklamiranja prilogođenog korisniku i njegovim / njezinim interesima. Koriste se za ograničavanje oglasa i mjere učinkovitost reklamnih kampanja. Oni bilježe vaš posjet web stranici / aplikaciji. Ova se informacija može dijeliti s trećim stranama (npr. oglašivačima). Kolačići se često povezuju s trećim stranama u svrhu poboljšanja targetiranja i reklamiranja.

 

Prigovori na korištenje kolačića

Ako ne želite da Ozon Media bilježi informacije o vašoj posjeti na našu web stranicu, možete isključiti tu opciju. Ako se odlučite isključiti opciju bilježenja informacija molimo da nas kontaktirate putem e-poruke na adresu: dpo@pauza.hr.

 

Ako želite primijeniti prigovor možete isključiti opciju putem kolačića za isključenje koji će biti postavljen u vašem pregledniku. Ovaj kolačić se koristi isključivo u svrhu vašeg isključivanja. Molimo vas da pripazite da se kolačići za isključenje koriste samo s preglednika na kojem su bili postavljeni. Ako izbrišete kolačiće ili koristite druge preglednike ili uređaje morat ćete ih ponovno isključiti.

 

Kolačići trećih strana koje koristimo

Google AdWords

Google AdWordsa koristimo za praćenje konverzija. Ovo je analitički servis koji je omogućio Google Inc. (1600 Amphitheater Parkway, Mountain View, CA 94043, USA; “Google”). Kada pristupite našoj web stranici preko Google oglasa, Google Adwords će postaviti kolačić na vaš uređaj (“kolačić preusmjeravanja”- izvedbeni kolačić). Ovaj će kolačić nestati nakon 30 dana i neće služiti za osobnu identifikaciju. Ako kolačić nije nestao prilikom posjeta određenim stranicama, možemo prepoznati da je netko kliknuo na oglas i da je Google korisnika preusmjerilo na našu web stranicu. Svaki oglašivač ima različite kolačiće zbog čega se kolačići ne mogu pratiti putem web stranice oglašivača. Informacije prikupljene preko kolačića koriste se za kreiranje statistike konverzije za korisnike Adwordsa koji su se odlučili za praćenje konverzije. Oglašivači će vidjeti ukupni broj korisnika koji su kliknuli na njihov oglas i koji su preusmjereni na označenu stranicu za praćenje konverzije, ali neće zaprimiti informaciju kojom bi se identificirao korisnik. Ako ne želite sudjelovati u procesu praćenja možete blokirati kolačiće putem postavke o pregledniku, koja onemogućuje automatske kolačiće. Možete i onemogućiti kolačiće za praćenje konverzije tako da postavite u pregledniku blokiranje kolačića s domene “googleadservices.com”.

 

Google Analytics

Uz Google AdWord surađujemo i s Google Analyticsom. To je web analitički servis od Google Inc. (1600 Amphitheater Parkway, Mountain View, CA 94043, USA; “Google”). Informacije koje proizvede kolačić Google Analytics-a o vašem korištenju naše web stranice obično se prenose i pohranjuju na Googlovom serveru u SAD-u. Na našim stranicama je aktivna opcija za IP anonimnost, tako da je IP adresa korisnika Googla unutar država članica EU te u drugim državama vezanima Ugovorom o Europskom Ekonomskom Prostoru unaprijed onemogućena. Samo će u izvanrednim slučajevima puna IP adresa biti poslana Google serveru (u SAD) gdje će biti i skraćena. Google će korisiti ovu informaciju kako bi ocijenio vaše korištenje naše web stranice, kako bi prikupljao izvještaje o vašim aktivnostima te kako bi pratio web stranice drugih usluga. IP adresa koja je dostupna Google Analyticsu neće biti povezana s drugim Googlovim podacima. Imate opciju prekidanja pohrane kolačića u vašim postavkama preglednika no moramo vas upozoriti da u ovom slučaju možda nećete moći koristiti sve funkcije web stranice.

 

Također, možete spriječiti Google da prikuplja i obrađuje podatke koje je proizveo kolačić prilikom vašeg korištenja web stranice (uključujući i Vašu IP adresu) instalacijom dodatka na preglednik koji je dostupan na ovoj poveznici: http://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=en.

 

Bing oglasi

Koristimo usluge praćenja konverzije od Microsof Corporationa (One Microsoft Way, Redmond, WA 98052-6399, USA; Microsoft). Kada dođete na našu web stranicu preko Bing oglasa, Microsoft Bing Ads će postaviti kolačiće na vaš uređaj. To će omogućiti Microsoft Bingu i nama da vidimo da je netko kliknuo na oglas i da ga je preusmjerilo na našu web stranicu. Nama je vidiljiv samo ukupan broj korisnika koji je kliknuo na Bing oglas i koji je ostao preusmjeren. Osobne informacije o identitetu korisnika neće se prikazati. Ako ne želite sudjelovati u praćenju možete i odbiti postavljanje kolačića u postavkama preglednika koji uglavnom deaktivira automatsko postavljanje kolačića.

 

Criteo and Mediaplex

Tehnologija pružatelja usluga Criteo SA (32 Rue Blanche, 75009 Paris, France; “Criteo”) and Conversant Inc. (30699 Russell Ranch Road #250, Westlake Village, CA 91362, USA; “Conversant”), u svrhu reklamiranja, anonimno prikuplja i pohranjuje informacije o vašem ponašanju na našoj web stranici. Ovi podaci se pohranjuju na vašem računalu pomoću tekstualne datoteke “kolačića”. Koristeći algoritme, ˝Criteo and Conversant˝ analizira surfanje korisnika i prema tome prikazuje preporuke ciljanih proizvoda u obliku personaliziranih reklamnih oglasa na drugim web stranicama (tzv. izdavači). Ovi podaci se ne koriste u svrhu osobne identifikacije korisnika na stranici.

 

Prikupljeni podaci se mogu koristiti samo u svrhu poboljšanja naše ponude. Ne postoji nijedna druga upotreba ni namjera otkrivanja podataka trećim stranama. Možete isključiti ovu, potpuno anonimnu, analizu vašeg surfanja za Criteo na poveznici: http://www.criteo.com/privacy/ i za Conversant na poveznici: http://www.conversantmedia.com/opt-out.

 

Za više informacija o Criteo tehnologiji posjetite Criteo pravila o zaštiti privatnosti na http://www.criteo.com/en-GB/ zaštita privatnosti i Conversant na

http://www.conversantmedia.com/mediaplex.

 

Facebook alat za ponovno ciljanje korisnika

Alat za ponovno ciljanje korisnika web stranice od tvrtke Facebook Inc. (1601 S. California Ave., Palo Alto, CA 94304, USA; “Facebook”) koristimo u slučaju da ste korisnik Facebooka. Ovaj alat će proizvesti neidentifikacijski kontrolni zbroj koji će biti poslan Facebooku na analizu u marketinške svrhe. S druge strane, mi enkriptiramo vašu adresu e-pošte i šaljemo je Facebooku u enkriptiranom obliku. Prepoznavanjem kolačića i prijenosom šifrirane informacije Facebook će vam dati preporuke ciljanog proizvoda u obliku personaliziranog reklamnog oglasa na Facebooku. Možete odustati od korištenja Facebook alata na poveznici: https://www.facebook.com/ads/website_custom_audiences.

 

Hotjar

Koristimo se i servisom analize web stranice od Hotjar Ltd. (St Julian’s Business Centre, 3, Elia Zammit Street, St Julian’s STJ 1000, Malta; “Hotjar”) koji nasumično i anonimno bilježi selektiranu interakciju između posjetitelja i web stranice. Na ovaj se način stvara protokol koji sadrži smjernice kursa i klikova na web stranici.

Cilj protokola je poboljšati web stranicu. Da bi se isključila ikakva direktna povezanost s nekom osobom, postoji anonimna pohrana i obrada korištenih IP adresa. K tome, postoji i statistička analiza podataka na operativnom sustavu, pregledniku, dolazećih i odlazećih linkova, geografsko porijeklo, rezolucija i vrsta uređaja. Ako se protivite bilježenju tih podataka možete onemogućiti bilježenje klikom na DoNotTrack (ne prati) naslov u vašem pregledniku. Za više informacija kliknite na link: https://www.hotjar.com/opt-out.

 

The Adex

Koristimo usluge tvrtke The Adex GmbH (Torstraße 19, 10119 Berlin, Germany; “ADEX”). ADEX nudi tzv. “ciljane” tehnologije koje procjenjuju određena ponašanja korisnika na web stranicama u svrhu poboljšanja usluga reklamiranja prema individualnim korisničkim interesima. Takva usluga koristi kolačiće, web pratitelje i slične tehnologije. Prikupljeni se korisnički podaci spremaju pod pseudonimom koji se vezuje uz informacije o aktivnostima korisnika na našim web stranicama, servisima, aplikacijama i alatima (npr. klikani banneri, posjećene podstranice, upiti, itd.) Osobna identifikacija korisnika je isključena. IP adresa vašeg uređaja je prenesena iz tehničkih razloga, anonimna je i ne koristi se u svrhu reklamiranja. Za više informacija o privatnosti s ADEX posjetite stranicu: http://www.theadex.com/company/privacy/.

Ako korisnik ne želi više primati reklame bazirane na iskustvu korištenja i želi spriječiti daljnju pohranu korisničkih podataka, može to učiniti na stranici: http://de.theadex.com/company/consumer-opt-out/.

 

Pravo izmjene

Zadržavamo prava za promjenom Deklaracije o zaštiti podataka u skladu sa zakonskim odredbama. Obavijestit ćemo vas o svim važnim promjenama, kao što su promjene svrhe obrade podataka.

 

Završni savjet

Zaštita vaših osobnih podataka nam je od iznimne važnosti zbog čega poduzimamo određene tehničke i organizacijske mjere zaštite. Molimo da zapamtite da ste upravo vi vlasnik svojih podataka i što manje informacija podijelite, to više kontrole imate. Primjerice, ako želite surfati anonimno i ne želite da se vaše surfanje samostalno analizira od strane nas i naših pružatelja usluga, trebate napraviti promjene u postavkama vašeg preglednika. Ukoliko ne prilagodite postavke, mnogi će pružatelji pohraniti podatke koje podijelite. Samo će se u rijetkim slučajevima kreirati personalizirana referenca no uvijek možete surfati npr. u “Incognito načinu” Google Chrome preglednika, ili u “Privatnom načinu” FireFox preglednika.

 

 

Pauza.hr - web i mobilni servis

Web i mobilni servis Pauza.hr omogućuje vam jednostavno i brzo naručivanje hrane iz velikog broja restorana u Zagrebu, Rijeci, Splitu i Velikoj Gorici. Odlična ponuda jela, pregledni jelovnici, ocjene i preporuke korisnika - sve na jednom mjestu!

Dobar tek!

Kako naručiti hranu online

Slijedite ove korak-po-korak upute i krenite u naručivanje hrane online.

Mogućnosti za restorane

Imate restoran ili catering i pružate uslugu dostave hrane? Postanite partner našeg web i mobilnog servisa za naručivanje hrane online. Više

close

Bok ,
Pauza ima novo sučelje za lakše pretraživanje restorana koji dostavljaju na tvoju adresu. Molimo te da ažuriraš svoje podatke za dostavu kako bi tvoje korisničko iskustvo bilo što bolje.
Dobar tek želi ti Pauza!