Pravila o zaštiti privatnosti

Općenito

Ozon Media d.o.o. (u daljnjem tekstu "Ozon Media", ˝mi˝, "tvrtka˝) dio je vodeće globalne mreže za online naručivanje i isporuku hrane te je pokretač web servisa Pauza.hr. U ime tvrtke Ozon Media zahvaljujemo na vašem posjetu našem web servisu, kao i na vašem interesu za našu tvrtku i ponude. Ozbiljno shvaćamo zaštitu vaših osobnih podataka te želimo osigurati da se osjećate ugodno pri svakoj posjeti na web servis Pauza.hr.

 

U nastavku ćemo vas informirati o podatcima koje pohranjujemo o vama prilikom posjete našem web servisu te ćemo vam objasniti načine obrade i upotrebu vaših podataka. Ako naš web servis sadrži linkove koji vas vode na neke druge web stranice, na tim se stranicama naša Pravila o zaštiti privatnosti ne primjenjuju.

 

Prihvaćanje ovih Pravila o zaštiti privatnosti znači prihvaćanje prikupljanja, obrade i korištenja vaših osobnih podataka od strane tvrtke Ozon Media, u skladu sa Zakonom o zaštiti osobnih podataka/Uredbom o zaštiti osobnih podataka (GDPR-om) te uključuje uvjete koje ćemo vam opisati u nastavku ovog teksta.

 

Molimo vas da odvojite malo vremena te da pažljivo pročitate ova pravila.

.

 

Voditelj obrade

Voditelj obrade je glavna odgovorna osoba za obradu vaših osobnih podataka koja odlučuje o njihovoj svrsi i namjeni. U ovom je slučaju voditelj obrade:

Ozon Media d.o.o.
Radnička cesta 47
10000 Zagreb
Hrvatska
Kontakt broj: 01/7987-424
E-adresa: dpo@pauza.hr 

Kontakt podatci službenice za zaštitu osobnih podataka su: Željka Rudan, Radnička cesta 47, Zagreb, telefon: 01 7987 424, e-adresa: dpo@pauza.hr

Ako se protivite tome da Ozon Media prikuplja, obrađuje ili koristi vaše osobne podatke, u skladu sa Zakonom o zaštiti osobnih podataka, možete nam poslati prigovor na e-adresu: dpo@pauza.hr. Ishod toga može biti nemogućnost korištenja naše usluge.

 

 

Vaša prava

Imate pravo zahtijevati svoje osobne podatke koji su pohranjeni u tvrtki Ozon Media.

Osim toga, imate pravo i na sljedeće:

  • Pravo pristupa - pravo pristupa vašim podatcima te informacijama o načinu obrade istih
    ● Pravo na ispravak - pravo zahtjeva za izmjenu vaših osobnih podataka
    ● Pravo na brisanje - pravo zahtjeva za brisanje vaših osobnih podataka
    ● Pravo na ograničenje obrade - pravo na zahtjev ograničenja obrade osobnih podataka
    ● Pravo prijenosa podataka - pravo prijenosa osobnih podataka u strojno-čitljivom formatu
    ● Pravo prigovora - pravo povlačenja privole te prigovora na obradu osobnih podataka
    ● Pravo žalbe nadzornom tijelu - pravo tužbe protiv tvrtke Ozon Media koju možete dostaviti nadzornom tijelu, odgovornom za tvrtku Ozon Media ili bilo kojem nadzornom tijelu unutar Europske Unije

Odgovorno nadzorno tijelo za tvrtku Ozon Media je:
Agencija za zaštitu osobnih podataka (AZOP)
Martićeva 14
HR - 10 000 Zagreb
e-adresa: azop@azop.hr

Pritužbu možete poslati i nadzornom tijelu koje se nalazi u vašem mjestu boravka ili mjestu rada.
Ako želite iskoristiti bilo koje od navedenih vlastitih prava možete nas kontaktirati na e-adresu: dpo@pauza.hr.

 

Kada, zašto i kako prikupljamo vaše podatke

Kako bismo mogli uspješno izvršavati svoje usluge i obveze prema vama, moramo prikupiti, obraditi i pohraniti, a ponekad i podijeliti vaše osobne podatke.

U niže prikazanoj tablici možete vidjeti koji su nam podatci potrebni za koju svrhu. Također, možete vidjeti pod kojim uvjetima dijelimo vaše podatke s trećim stranama.

 

Osobni podatci su podatci pomoću kojih se može, direktno ili indirektno, stupiti u kontakt s vama. Takvi podatci su vaše ime i prezime, adresa, broj telefona, datum rođenja, podatci o lokaciji ili e-adresa.

 

Molimo vas da podijelite s nama samo one informacije koje su nam uistinu neophodne.

 

S obzirom na to da vam želimo osigurati jasan pregled informacija, prikazujemo vam objašnjenje o obradi podataka u obliku tablice. Smatramo da na taj način dijelimo informacije na transparentan, razumljiv i lako dostupan način, jasnim i jednostavnim jezikom.

 

Niže prikazana tablica sadrži informacije koje prikupljamo o vašim osobnim podatcima. S obzirom na to da postoje različiti tipovi podataka grupirali smo ih u kategorije kako biste mogli lakše razumjeti njihov prikaz.

 

Osobni podatci koje koristimo prilikom vašeg posjeta našoj web stranici

U slučaju da posjetite naš web servis bez registracije te kao posjetitelj stranice naručite hranu, prikupljamo sljedeće osobne podatke:

 

Kategorije podataka

Objašnjenje

Informacije o uređaju

ID-uređaja, operativni sustav, verzija operativnog sustava, ostali podatci o uređaju

Informacije o vezi

Vrijeme posjeta stranice, datum, vrijeme zadržavanja na stranici, izvor, odgovarajuća IP adresa, ostali podatci o procesu

 

Ove informacije prikupljamo isključivo kako bismo vam mogli prikazati željenu web stranicu. Za obradu koristimo samo nužne podatke koje obrađujemo u skladu sa zakonom, minimizirajući opseg podataka na one najosnovnije.

 

Osobni podatci koje prikupljamo prilikom posjeta našoj stranici i registraciji

Kod prikupljanja vaših osobnih podataka želimo prikupiti što manje informacija. Vodimo se politikom ˝što manje, to bolje˝, a svi podatci koje smo prikupili imaju strogo i jasno definiranu svrhu.

 

U slučaju da ne želite samo posjetiti naš web servis već se želite registrirati kako biste primjerice mogli vidjeti narudžbe koje ste prethodno ostvarili, prikupit ćemo sljedeće osobne podatke:

 

Kategorije podataka

Objašnjenje

Pristup podatcima

korisničko ime, korisnički ID, zaporka

Informacije o uređaju

ID uređaja, operativni sustav, verzija operativnog sustava, drugi prepoznavatelji uređaja

Podatci o vezi

vrijeme, datum i trajanje korištenja stranice, izvor, odgovarajuća IP adresa, drugi podatci o procesu

Komunikacijski podatci

komentari, ocjene, povratni komentari, komunikacijski podatci (e-adresa)

Druge informacije

podatci koje dobrovoljno dijelite s nama koristeći našu web stranicu ili aplikaciju, ali i podatci dobiveni iz društvenih mreža ili drugih javnih baza podataka (npr. korisnički ID s drugih platformi)  

 

U slučaju da s nama podijelite osobne podatke druge osobe, za to morate imati prethodni pristanak iste. Dužni ste informirati osobe čije podatke dijelite o načinu obrade osobnih podataka koji je u skladu s našim Pravilima o zaštiti privatnosti.

 

Osobni podatci koje prikupljamo kada posjetite našu stranicu, registrirate se i pošaljete svoju narudžbu

Ako želite isprobati sve što vam nudimo, trebat ćete se registrirati putem svog korisničkog računa, nakon čega ćete moći izvršiti narudžbu hrane. Količina prikupljenih podataka ovisi o informacijama koje s nama podijelite. Kako bismo mogli uspješno obraditi vašu narudžbu, trebat ćete ispuniti ˝obavezna polja˝ predviđena za osnovne informacije. Bez tih informacija ne možemo obraditi vašu narudžbu. U polja koja nisu označena kao obavezna, ne morate upisivati tražene informacije. Ipak, ako se odlučite s nama podijeliti takve informacije, pomoći ćete nam u poboljšanju naše usluge. Osnovne informacije koje prikupljamo su sljedeće:

 

Kategorije podataka

Objašnjenje

Pristup podatcima

korisničko ime, korisnički ID, zaporka

Informacije o računu (potrebni za usluge dostave)

ime, prezime, tvrtka (neobavezno), adresa, broj telefona i/ili e-adresa

Podatci o komunikaciji        

komentari, ocjene ili povratni komentari, komunikacijski podatci (e-adresa)

Podatci o vezi

vrijeme, datum i trajanje korištenja stranice, izvor, odgovarajuća IP adresa, drugi podatci o procesu

Informacije o uređaju

ID uređaja, operativni sustav i odgovarajuća verzija ili drugi prepoznavatelji uređaja, geolokacijski podatci

Informacije o narudžbi

povijest naručivanja

Druge informacije

podatci koje dobrovoljno dijelite s nama koristeći našu stranicu, aplikaciju i sl.

 

 

Definirana svrha i pravni temelj

Vaše osobne podatke prikupljamo samo onda kada je to potrebno. Prikupljanje osobnih podataka potrebno je kako bismo vam mogli pružiti uslugu našeg web servisa. Podatke prikupljamo i obrađujemo u skladu sa zakonom. Informacija je pravna osnova prema kojoj vršimo obradu osobnih podataka. O samoj svrsi i pravnoj osnovi obrade podataka možete saznati u niže prikazanoj tablici:

 

Što je svrha

Zašto obrađujemo podatke u ovu svrhu

Podrška korisnicima

Kada kontaktirate našu korisničku službu, pohranjujemo informacije koje podijelite s nama te razlog kontaktiranja (npr. narudžba vam se nije svidjela). Osobni podatci variraju, ovisno o tome koji je razlog kontaktiranja. U svrhu poboljšanja naše usluge, pohranjujemo komunikaciju ostvarenu s vašeg korisničkog računa. Na ovaj način možemo brže i bolje odgovoriti na vaša pitanja.

 

Kategorije osobnih podataka:

Informacije o računu

Pristupni podatci

Podatci o komunikaciji

Druge informacije

 

Pravna osnova:

Ove su nam informacije potrebne kako bismo mogli izvršiti našu obvezu prema vama te kako bismo mogli ostvariti dostavu hrane (ispunjenje ugovora). Također, vaši nam podatci pomažu u pružanju najbolje usluge koja je u našem pravovaljanom poslovnom interesu.

Vaši se osobni podatci obrađuju i tijekom slanja vaše narudžbe. Vaša narudžba ulazi u vaš korisnički račun, ovisno o tome jeste li registrirani korisnik ili gost web servisa. Narudžbu šaljemo restoranu, a zatim provjeravamo jeste li zaprimili dostavu hrane.

 

 

Proces naručivanja i dostave

 

Kategorije osobnih podataka:

Pristup podatcima

Informacije o računu

Podatci o vezi

Podatci o komunikaciji

Informacije o uređaju 

Informacije o narudžbi

Ostale informacije

 

Pravna osnova:

Kako bismo vam osigurali dostavu hrane i kako bismo kontaktirali naše restorane-partnere moramo imati vaše osobne podatke (ispunjenje ugovora).

 

Želimo vam ponuditi najbolju moguću uslugu zbog čega nam je uistinu važan odnos s vama, no nije svaki posjetitelj naše stranice ljubazan poput vas. Kako bismo zaštitili našu uslugu i kako bismo izbjegli potencijalne rizike, moramo prikupiti osobne podatke koji nam pomažu identificirati potencijalne napadače. Također, vaše podatke pohranjujemo i kako bismo vas mogli obavijestiti o zaštiti istih te bilježimo da ste zaprimili obavijest te da su vam dostupna Pravila o zaštiti podataka.

 

 

Sigurnost i zaštita

Kategorije osobnih podataka:

Podatci o vezi

Podatci o pristupu

 

Pravna osnova:

U skladu sa zakonskom obvezom dužni smo štititi vaše podatke.

Zaštita naše tvrtke je u našem pravovaljanom interesu.

 

 

Daljnja je obrada ovisna o našem pravovaljanom interesu

Naš je zadatak, osim svrhe i pravne osnove, da obrađujemo i osobne podatke zbog tzv. pravovaljanog interesa. Pravovaljani interes obrade podataka je posebno važan za tvrtku zbog obrade u svrhu sigurnosti mreže i informacija te zbog direktnog marketinga.

 

Vaše osobne podatke koristimo kako bismo zadovoljili svoje pravovaljane interese uz uvjet da ne ugrozimo vaša prava i slobode. Da bismo uskladili naše interese s vašim pravima, uveli smo prilagođene kontrolne mehanizme. Obrade podataka koje su opisane niže u tekstu predmet su četverostranog testiranja koje služi osiguravanju vaših prava i sloboda. Kao dio četverostranog testa, najprije se provjerava da su prikupljeni podatci (a. Test osobnih podatka) osobni podatci. Zatim se testira je li svrha zakonita (b. Test svrhe) i jesu li osobni podatci koji će biti prikupljeni u skladu s principima prikupljanja podataka (c. Test nužnosti). Na samom kraju testiramo i ravnotežu interesa (d. Test ravnoteže). Ako procijenimo da možemo osigurati zaštitu vaših podataka od bilo kakvog rizika, obraditi ćemo ih na pravnoj osnovi pravovaljanog interesa. Takve obrade uključuju:

 

Obrade bazirane na pravovaljanom interesu

Objašnjenje

Reklamiranje

Ponude s kuponima, popustima i promocijama, kao i upitnike te istraživanja u svrhu poboljšanja naše usluge, slat ćemo vam putem e–pošte. Uvijek možete prekinuti obradu vaših podataka u svrhu reklamiranja. Ako želite prekinuti obradu svojih podataka u svrhu reklamiranja ili vas zanimaju dodatne informacije možete nam poslati poruku na e-adresu: dpo@pauza.hr.

E-Mail Marketing

Naš je cilj spriječiti generički newsletter i nekontrolirane marketinške mjere. Upravo zato biramo modele prilagođene vašim interesima te vas kontaktiramo samo onda kada vjerujemo da bi vam se određena informacija mogla svidjeti. Ako želite prekinuti obradu svojih podataka u svrhu reklamiranja ili vas zanimaju dodatne informacije možete nam poslati e-poruku na adresu:dpo@pauza.hr.

Mjerni podatci

Kako bismo poboljšali vlastitu uslugu prikupljamo različite mjerne podatke koje ne možemo dodijeliti niti vama niti vašem profilu. Takvi nam podatci pomažu u poboljšanju reklamiranja.

 

Spajanje i preuzimanje, promjena vlasnika

Ako dođe do spajanja s drugom tvrtkom ili do preuzimanja naše tvrtke, toj ćemo tvrtki prenijeti vaše podatke. Naravno, tražit ćemo od tvrtke da obradu vaših podataka uskladi s Uredbom o zaštiti osobnih podataka.

 

Ostale informacije

Ako dobrovoljno odlučite s nama podijeliti informacije koje nisu obavezne, pomažete nam u poboljšanju naše usluge. Riječ je o podatcima koje nam pružate prilikom posjeta našem web servisu, koristeći našu aplikaciju, ali i putem drugih izvora poput društvenih mreža ili drugih javnih baza podataka (npr. korisnički ID na drugim platformama)

 

Procjena kvalitete        

U svrhu pružanja što bolje usluge redovito mjerimo uspjehe marketinških metoda kao i potencijalne uzroke neuspješnih marketinških metoda. Zbog toga primjerice analiziramo otvaraju li se newsletteri te mjerimo broj klikova na određenoj web stranici.

 

Kada brišemo vaše podatke

Vaše osobne podatke brišemo, prema propisanim pravilima, čim se ispuni njihova svrha. Ovisno o svrsi obrade podataka, primjenjuju se različita pravila o brisanju podataka. Prikupljeni podatci imaju i naznaku s pravilom brisanja. Kada istekne period zadržavanja podataka, pohranjeni će podatci biti izbrisani.

 

Vaše osobne podatke možemo izbrisati ako to zatražite od nas putem e-pošte. Ako ne zatražite brisanje svojih podataka, mi ćemo ih izbrisati tri godine nakon prikupljanja istih.

 

Vaš ćemo korisnički račun ukloniti ako je neaktivan više od tri godine. O brisanju vaših podataka ćemo vas najprije obavijestiti e-porukom koju ćemo vam poslati na e-adresu s kojom ste se registrirali na naš web servis.

 

Unatoč zahtjevima za brisanjem podataka, zbog zakonskih smo odredbi obvezni pohraniti dio istih.

 

Osim naših pravila o brisanju podataka, postoje i pravila o periodu zadržavanja podataka, koja također moramo poštivati. Primjerice, porezni se podatci moraju čuvati šest do deset godina, a u nekim slučajevima čak i dulje. Posebna pravila o periodu zadržavanja podataka ovise o lokalnim zakonskim uvjetima.

 

 

S kim dijelimo vaše podatke

U ovom vas dijelu želimo informirati o tome s kim i pod kojim uvjetima dijelimo vaše podatke. Cilj nam je transparentno djelliti vaše podatake s trećim stranama.

 

Koje treće strane imaju pristup vašim osobnim podatcima

Nikada nećemo proslijediti vaše podatke neovlaštenim trećim osobama. S obzirom na to da u sklopu našeg poslovanja primamo usluge određenih pružatelja, dajemo im ograničen i strogo praćen pristup vašim osobnim podatcima. Prije nego što proslijedimo osobne podatke tvrtkama-partnerima na obradu, svaka će tvrtka biti pojedinačno revidirana. Svi primatelji podataka moraju ispuniti uvjete zakonske zaštite podataka te moraju, pravovaljanim dokazima, dokazati potrebnu razinu zaštite osobnih podataka.

 

U niže prikazanoj tablici vas želimo informirati na transparentan i jasan način o svim našim primateljima podataka te o razlozima dijeljenja vaših osobnih podataka:

 

Primatelj podataka

Razlozi

Vanjski pružatelji usluge

Članovi tvrtke Ozon Media komuniciraju s vanjskim pružateljima usluga. Vanjski pružatelji usluga potiču naše poslovne aktivnosti procjenom i poboljšanjem naših marketinških kampanja, omogućavanjem personaliziranog reklamiranja, IT rješenjima te sigurnim provjerama (prepoznavanje i uklanjanje pogrešaka).

Članovi tvrtke Ozon Media

Uvijek nastojimo učinkovito koristiti resurse, što u ovom kontekstu znači da potičemo jedni druge u poboljšanju obrade podataka.

S obzirom na to da i sama informacija o osobnim podatcima predstavlja njihovu obradu, želimo vas informirati o tome da određeni zaposlenici vanjskih pružatelja usluga također mogu imati ograničen pristup bazi osobnih podataka.

Nudimo zajednički sadržaj i usluge što uključuje i tehničku podršku sustava.

Nećete primati neželjene newslettere ni druge promotivne materijale naših partnera.

 

Zakonske ovlasti i pravni postupci

Nažalost, može se dogoditi da se neki naši korisnici ili pružatelji usluga ne ponašaju pošteno te da nas žele oštetiti. U ovakvim slučajevima nismo samo obvezni prema zakonu predati osobne podatke, nego je i u našem pravovaljanom interesu izbjeći štetu i provesti tužbu.

 

 

Kojim zemljama prenosimo vaše podatke

Vaše podatke obrađujemo isključivo unutar Europske Unije (EU) i Europskog Ekonomskog Prostora (EEA). Ipak, neki se naši pružatelji usluga, spomenuti gore u tekstu, nalaze izvan područja EU i EEA. GDPR postavlja stroge uvjete prilikom prijenosa osobnih podataka trećim zemljama te svi primatelji podataka moraju zadovoljiti te uvjete. Prije nego što prenesemo vaše osobne podatke izvršiteljima obrade treće strane, kod svakog se izvršitelja obrade prvo procjenjuje razina zaštite podataka. Samo ako mogu dokazati adekvatnu razinu zaštite podataka mogu ući u uži izbor za izvršitelja obrade.

                                                                                               

Bez obzira na to jesu li naši pružatelji usluga bazirani unutar EU/EEA ili su u trećim zemljama, svaki pružatelj usluge s nama mora potpisati ugovor o obradi podataka. Oni pružatelji koji se nalaze izvan EU/EEA moraju zadovoljiti i dodatne uvjete. Prema članku 44. ff Uredbe o zaštiti podataka, osobni se podatci mogu prenijeti onim pružateljima usluga koji zadovoljavaju barem jedan od sljedećih uvjeta:

 a.) Komisija je donijela odluku da treća zemlja mora potvrditi adekvatnu razinu zaštite (npr. Izrael i Kanada)

 b.) Usvojene standarne klauzule o zaštiti podataka:

Ovo su klauzule ugovora koje se ne smiju mijenjati i kojima izvršitelji obrade osobnih podataka obećavaju da će osigurati prikladnu razinu zaštite podataka.

 c.) Odobreni mehanizmi potvrde:

U skladu s međunarodnim ugovorima tvrtke mogu, prema definiranim kriterijima, postati ovlaštene za obradu podataka. Jedna od tih potvrda je potvrda od strane Europsko-Američkog Sustava Zaštite Privatnosti.

Na poveznici: https://www.privacyshield.gov/welcome možete saznati koje su tvrtke ovlaštene za obradu podataka.

 

Vaše ćemo podatke prenijeti samo onim pružateljima usluga koji zadovoljavaju najmanje jedan od tri uvjeta za obradu podatka. Ako prenesemo podatke trećim zemljama, to će uglavnom biti tvrtke sa sjedištem u SAD-u ili Izraelu.

 

Informacije o kolačićima

Definicija kolačića i koje kolačiće koristimo

Kako bi posjet našem web servisu bio što atraktivniji te kako bismo optimizirali korištenje nekih funkcija, koristimo tzv. kolačiće. Kolačići su tekstualne datoteke pohranjene na vašim uređajima. Neki kolačići se brišu nakon isteka sesije preglednika, odnosno, nakon zatvaranja vašeg preglednika (tzv. kolačići sesije). Ostali kolačići ostaju na vašim uređajima te pomoću njih možemo prepoznati preglednik prilikom vašeg sljedećeg posjeta na naš web servis (trajni kolačići). Na svom pregledniku možete odabrati opciju da vas se informira o postavkama kolačića te da sami odlučite hoćete li prihvatiti ili zabraniti kolačiće u specifičnim situacijama ili pri svakoj posjeti web stranici. Blokiranje kolačića može ograničiti funkcionalnost naše stranice ili aplikacije.

 

Koje kategorije kolačića postoje

Neophodni kolačići su potrebni jer vam omogućuju navigaciju i korištenje web servisa te svih njihovih značajki. Bez ovih se kolačića ne može jamčiti funkcionalnost web servisa. Funkcionalnost web servisa uključuje sve radnje na web servisu (npr. unos teksta) pa čak i navigaciju po web stranici.

Funkcionalni kolačići omogućuju da se na web servisu sačuvaju informacije koje su prethodno upisane (npr. korisničko ime, jezik ili lokacija) te omogućuju podatke koji poboljšavaju mogućnost pružanja bolje usluge. Ovi kolačići prikupljaju anonimne informacije i ne mogu pratiti vaše korake na drugim web stranicama.

Izvedbeni kolačići prikupljaju informacije o korištenju web servisa - npr. koje stranice korisnik našeg web servisa najčešće posjećuje i zaprima li ikada poruke o grešci na našem web servisu. Ovi kolačići ne pohranjuju informacije o identitetu korisnika. Prikupljene informacije su sažete (grupirane) i anonimne. Ovi kolačići se koriste isključivo u svrhu poboljšanog rada stranice te u svrhu boljeg iskustva korisnika.

Kolačići za marketinške svrhe se koriste u svrhu ciljanog reklamiranja prilagođenog korisniku i njegovim/njezinim interesima. Koriste se za ograničavanje oglasa te mjere učinkovitost reklamnih kampanja. Oni bilježe vaš posjet web servisu. Ova se informacija može dijeliti s trećim stranama (npr. oglašivačima) u svrhu poboljšanja targetiranja i reklamiranja.

 

Prigovori na korištenje kolačića

Ako ne želite da Ozon Media bilježi informacije o vašoj posjeti na naš web servis, možete isključiti tu opciju. Ako se odlučite isključiti opciju bilježenja informacija molimo da nas kontaktirate putem e-poruke na adresu: dpo@pauza.hr.

U slučaju da ne želite koristiti kolačiće možete isključiti tu opciju putem kolačića za isključenje koji će biti postavljen u vašem pregledniku. Moguće ga je koristiti samo na pregledniku na kojem su kolačići prethodno bili postavljeni. Ako izbrišete kolačiće ili koristite druge preglednike morat ćete ih ponovno isključiti na svakom pojedinačnom pregledniku ili uređaju.

 

Kolačići trećih strana koje koristimo

Google AdWords

Google AdWords kolačiće koristimo za praćenje konverzija. Google Adwords je analitički servis tvrtke Google Inc. (1600 Amphitheater Parkway, Mountain View, CA 94043, USA; “Google”). Kada pristupite našem web servisu putem Google oglasa, Google Adwords će postaviti kolačić na vaš uređaj (“kolačić preusmjeravanja”- izvedbeni kolačić). Ovaj će kolačić nestati nakon 30 dana te neće služiti za osobnu identifikaciju posjetitelja. Ako kolačić nije nestao prilikom posjeta određenoj stranici, možemo prepoznati je li posjetitelj kliknuo na oglas te je li Google preusmjerilo korisnika na naš web servis. Svaki oglašivač ima različite kolačiće. Iz tog se razloga kolačići ne mogu pratiti putem web stranice oglašivača. Informacije prikupljene preko kolačića koriste se za kreiranje statistike konverzije korisnika Adwordsa. Oglašivači će vidjeti ukupan broj korisnika koji su kliknuli na njihov oglas te će vidjeti koliko je korisnika preusmjereno na označenu stranicu za praćenje konverzije. Oglašivači neće imati informacije za identifikaciju korisnika. Ako ne želite sudjelovati u procesu praćenja, možete blokirati kolačiće putem postavke koja onemogućuje automatske kolačiće. Možete onemogućiti kolačiće za praćenje konverzije tako da u pregledniku, na domeni “googleadservices.com”, postavite blokiranje kolačića.

 

Google Analytics

Uz Google AdWords surađujemo i s Google Analyticsom. To je analitički servis tvrtke Google Inc. (1600 Amphitheater Parkway, Mountain View, CA 94043, USA; “Google”). Informacije koje dobijemo putem Google Analytics kolačića govore nam o vašem korištenju našeg web servisa i obično se prenose i pohranjuju na Google serveru u SAD-u. Na našim stranicama je aktivna opcija za IP anonimnost, tako da je IP adresa korisnika unutar država članica EU te u drugim državama koje su vezane Ugovorom o europskom ekonomskom prostoru unaprijed onemogućena. Samo će u izvanrednim slučajevima puna IP adresa biti poslana Google serveru (u SAD) gdje će biti i skraćena. Google će korisiti ovu informaciju kako bi ocijenio vaše korištenje naše web stranice, kako bi prikupljao izvještaje o vašim aktivnostima te kako bi pratio web stranice drugih usluga. IP adresa koja je dostupna Google Analyticsu neće biti povezana s drugim Googlovim podatcima. Imate opciju prekidanja pohrane kolačića u vašim postavkama preglednika, no moramo vas upozoriti da u ovom slučaju možda nećete moći koristiti sve funkcije web stranice.

 

Također, možete spriječiti Google da prikuplja i obrađuje podatke koje je proizveo kolačić prilikom vašeg korištenja web stranice (uključujući i vašu IP adresu) instalacijom dodatka na preglednik koji je dostupan na ovoj poveznici: http://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=en.

 

Bing oglasi

Koristimo usluge praćenja konverzije tvrtke Microsoft (One Microsoft Way, Redmond, WA 98052-6399, USA; Microsoft). Kada dođete na naš web servis putem Bing oglasa, Microsoft Bing Ads će postaviti kolačiće na vaš uređaj. To će omogućiti Microsoft Bingu i nama da vidimo kada je netko kliknuo na oglas koji ga je zatim preusmjerilo na našu web stranicu. Nama je vidljiv samo ukupan broj korisnika koji su kliknuli na Bing oglas nakon čega su preusmjereni na našu web stranicu. Osobne informacije o identitetu korisnika neće se prikazati. Ako ne želite da se vaši osobni podatci obrađuju na ovakav način, možete odbiti postavljanje kolačića u postavkama preglednika koji deaktivira automatsko postavljanje kolačića.

 

Criteo and Mediaplex

Tehnologija pružatelja usluga Criteo SA (32 Rue Blanche, 75009 Paris, France; “Criteo”) i Conversant Inc. (30699 Russell Ranch Road #250, Westlake Village, CA 91362, USA; “Conversant”), u svrhu reklamiranja, anonimno prikuplja i pohranjuje informacije o vašim radnjama na našem web servisu. Ovi se podatci pomoću kolačića pohranjuju na vašem računalu. Koristeći algoritme, ˝Criteo and Conversant˝ analizira surfanje korisnika i prema tome prikazuje preporuke ciljanih proizvoda u obliku personaliziranih reklamnih oglasa na drugim web stranicama. Ovi se podatci ne koriste u svrhu osobne identifikacije korisnika.

 

Prikupljeni se podatci mogu koristiti samo u svrhu poboljšanja naše ponude. Ne postoji niti jedna druga upotreba ni namjera otkrivanja podataka trećim stranama. Možete isključiti ovu, potpuno anonimnu, analizu vašeg pregledavanja web sadržaja za Citeo na poveznici:http://www.criteo.com/privacy/. Isto možete napraviti i za Conversant na poveznici:http://www.conversantmedia.com/opt-out.

 

Za više informacija o Criteo tehnologiji pogledajte Criteova Pravila o zaštiti privatnosti na poveznici: http://www.criteo.com/en-GB/ . Za više informacija o Conversant tehnologiji posjetite web stranicu:http://www.conversantmedia.com/mediaplex.

 

Facebook alat za ponovno ciljanje korisnika

Alat za ponovno ciljanje korisnika web stranice tvrtke Facebook Inc. (1601 S. California Ave., Palo Alto, CA 94304, USA; “Facebook”) koristimo u slučaju da ste korisnik Facebooka. Ovaj alat će proizvesti neidentifikacijski kontrolni zbroj koji će biti poslan Facebooku na analizu u marketinške svrhe. S druge strane, mi enkriptiramo vašu e-adresu te ju šaljemo Facebooku u enkriptiranom obliku. Prepoznavanjem kolačića i prijenosom šifrirane informacije Facebook će vam dati preporuke ciljanog proizvoda u obliku personaliziranog reklamnog oglasa. Možete odustati od korištenja Facebook alata na poveznici: https://www.facebook.com/ads/website_custom_audiences.

 

Hotjar

Koristimo i servis analize web stranice tvrtke Hotjar Ltd. (St Julian’s Business Centre, 3, Elia Zammit Street, St Julian’s STJ 1000, Malta; “Hotjar”) koji nasumično i anonimno bilježi selektiranu interakciju između posjetitelja i web stranice. Na ovaj se način stvara protokol koji sadrži oblik ponašanja i broj klikova na web stranici.

Cilj protokola je poboljšati web stranicu/servis. Da bi se isključila direktna povezanost s nekom osobom, postoji anonimna pohrana i obrada korištenih IP adresa. Uz to, postoji i statistička analiza podataka u operativnom sustavu, pregledniku, dolazećim i odlazećim linkovima, geografskom porijeklu, rezoluciji i vrsti uređaja. Ako se protivite bilježenju tih podataka možete onemogućiti bilježenje klikom na DoNotTrack (ne prati) naslov u vašem pregledniku. Za više informacija kliknite na link: https://www.hotjar.com/opt-out.

 

The Adex

Koristimo usluge tvrtke The Adex GmbH (Torstraße 19, 10119 Berlin, Germany; “ADEX”) koja nudi tzv. “ciljane” tehnologije koje procjenjuju određena ponašanja korisnika na web stranicama u svrhu poboljšanja usluga reklamiranja prema individualnim korisničkim interesima. Takva usluga koristi kolačiće, web pratitelje i slične tehnologije. Prikupljeni se korisnički podatci spremaju pod pseudonimom koji se vezuje uz informacije o aktivnostima korisnika na našim web stranicama, servisima, aplikacijama i alatima (npr. klikani banneri, posjećene podstranice, upiti, itd.) Osobna identifikacija korisnika je isključena. IP adresa vašeg uređaja je prenesena iz tehničkih razloga, anonimna je i ne koristi se u svrhu reklamiranja. Za više informacija o Adex privatnosti posjetite stranicu:http://www.theadex.com/company/privacy/.

Ako ne želite više primati reklame bazirane na iskustvu korištenja te želite spriječiti daljnju pohranu korisničkih podataka, možete to učiniti na stranici:http://de.theadex.com/company/consumer-opt-out/.

 

Pravo izmjene

Zadržavamo prava za promjenom Deklaracije o zaštiti podataka u skladu sa zakonskim odredbama. Obavijestit ćemo vas o svim važnim promjenama, kao što su promjene svrhe obrade osobnih podataka.

 

Završni savjet

Zaštita vaših osobnih podataka nam je od iznimne važnosti zbog čega poduzimamo određene tehničke i organizacijske mjere zaštite. Molimo da zapamtite da ste upravo vi vlasnik svojih podataka i što manje informacija podijelite, to više kontrole imate. Primjerice, ako želite surfati anonimno i ne želite da mi ili naši pružatelji usluga analiziramo vaše surfanje, trebate napraviti promjene u postavkama vašeg preglednika. Ukoliko ne prilagodite postavke, mnogi će pružatelji usluga pohraniti podatke koje s njima podijelite. U rijetkim će se slučajevima kreirati personalizirana referenca, no uvijek možete surfati u “Incognito načinu” Google Chrome preglednika ili u “Privatnom načinu” FireFox preglednika.

 

 

Pauza.hr - web i mobilni servis

Web i mobilni servis Pauza.hr omogućuje vam jednostavno i brzo naručivanje hrane iz velikog broja restorana u Zagrebu, Rijeci, Splitu i Velikoj Gorici. Odlična ponuda jela, pregledni jelovnici, ocjene i preporuke korisnika - sve na jednom mjestu!

Dobar tek!

Kako naručiti hranu online

Slijedite ove korak-po-korak upute i krenite u naručivanje hrane online.

Mogućnosti za restorane

Imate restoran ili catering i pružate uslugu dostave hrane? Postanite partner našeg web i mobilnog servisa za naručivanje hrane online. Više

close

Bok ,
Pauza ima novo sučelje za lakše pretraživanje restorana koji dostavljaju na tvoju adresu. Molimo te da ažuriraš svoje podatke za dostavu kako bi tvoje korisničko iskustvo bilo što bolje.
Dobar tek želi ti Pauza!