Uvjeti korištenja

Uvjeti korištenja


Prihvaćanje Uvjeta korištenja

Uvjeti korištenja predstavljaju sporazum između društva Delivery Hero Croatia d.o.o. i svake osobe koja posjeti mobilni i web servis Pauza. Bilo koji način korištenja našeg servisa (uključujući i jednostavnu navigaciju po stranici) označava prihvaćanje ovih Uvjeta od strane korisnika servisa.

Društvo Delivery Hero Croatia d.o.o. (u daljnjem tekstu “naš”, “Društvo”, “servis Pauza”, “posrednik”) osnivač je web i mobilnog servisa “Pauza” te je vlasnik svih informacija i podataka (dokumenata, programskih kodova, logotipa, datoteka, tekstova, grafika i sl.) sadržanih na servisu. Kopiranje, preprodaja, izdavanje i/ili izmjene bilo kojeg dijela internetskog portala bez suglasnosti društva Delivery Hero Croatia d.o.o. strogo je zabranjeno.

Usluge koje nudi Društvo, kao i sav sadržaj na servisu Pauza, podložne su ovim Uvjetima korištenja.

Servis Pauza može koristiti osnovne korisničke podatke za slanje obavijesti putem SMS-a ili e-mailova.

Servis Pauza vam prema svim primjenjivim zakonima i propisima daje pravo pristupa, korištenja i prikazivanja web servisa te sadržaja koji se nalazi na servisu. Međutim, ova prava ne uključuju prijenos vlasništva servisa ni sadržaja prikazanog na njemu. Zbog toga kao korisnik servisa Pauza:
1. morate poštivati sva autorska prava i druga vlasnička prava koja se odnose na kopiranje sadržaja i materijala na web stranici
2. ne smijete mijenjati web stranicu i njezine dijelove na bilo koji način niti ih reproducirati ili javno predstavljati.

Web i mobilni servis Pauza uključuje automatizirani prijevod Uvjeta korištenja na engleski jezik putem Google aplikacije, no hrvatska verzija Uvjeta korištenja je originalna i valjana verzija na kojoj se temelji odnos korisnika servisa i samog servisa Pauza. Ako postoji bilo kakva suprotnost između Uvjeta korištenja na hrvatskom jeziku te Uvjeta korištenja prevedenih na engleski jezik, hrvatska će inačica imati prednost.

Korisnički račun

Kao registrirani korisnik web i mobilnog servisa Pauza, odgovorni ste za održavanje i povjerljivost podataka vezanih uz vaš korisnički račun, lozinku, ograničen pristup vašem računalu te prihvaćate odgovornost za sve aktivnosti ostvarene putem vašeg korisničkog računa.

Korisnički račun može biti blokiran u slučaju bilo kakve zlouporabe web i mobilnog servisa Pauza od strane korisnika.

Osobni podaci

Osobni podaci prikupljeni od strane našeg servisa bit će korišteni isključivo u skladu s Pravila o zaštiti privatnosti servisa Pauza.

Kako biste koristili servis Pauza, vaši osobni podaci moraju biti ispravni.

Zbog našeg pravovaljanog interesa možemo vam poslati poruku putem e-maila (newsletter) nakon što ste ostvarili prvu narudžbu na Pauza servisu. Newsletter može sadržavati ponude s kuponima, popustima, promocijama i razne marketinške obavijesti ili vijesti za vaše lakše korištenje Pauza servisa.

Ako ne želite primati naše obavijesti putem e-maila, uvijek se možete samostalno odjaviti za primanje istih klikom na link Unsubscribe koji se nalazi u svakom našem newsletteru ili nam možete poslati poruku na e-adresu: [email protected] sa zahtjevom za odjavu.

Za više detalja možete pogledati naša Pravila o zaštiti privatnosti.

Cijene online naručivanja hrane

Usluga online naručivanja hrane na web i mobilnom servisu Pauza ne naplaćuje se. Plaćate cijenu hrane i pića koja je navedena prilikom naručivanja. Neki partnerski restorani mogu naplatiti uslugu dostave prema cijeni koja je jasno navedena prilikom naručivanja hrane.

Cijene i proizvodi koje nude restorani

Svi podaci na web i mobilnom servisu Pauza, vezani uz cijene, specifikacije i raspoloživost proizvoda (jela, pića) dobiveni su od strane partnerskih restorana. Postoji mogućnost da se podaci na servisu Pauza razlikuju od onih koji su navedeni na jelovniku restorana. U slučaju da ste primijetili da je cijena na servisu Pauza ipak nešto viša od cijene u restoranu, molimo da nam to javite jer se u tom slučaju radi o kršenju partnerskog dogovora što nije pošteno prema našem korisniku i trudimo se da se svi partneri pridržavaju tog dogovora.

Web i mobilni servis Pauza nije odgovoran za navedene cijene niti kvalitetu naručenih proizvoda.

Dostava

Dostavu naručene hrane i pića obavljaju partnerski restorani i njihove dostavne službe. Restoran može naplatiti dostavu kao dio svoje usluge. U tom slučaju, prilikom naručivanja hrane, korisniku će biti jasno istaknuta cijena dostave na stranici restorana te u košarici.

Provjera narudžbe

Nakon što izvršite narudžbu koristeći usluge web i mobilnog servisa Pauza, postoji mogućnost da vas restoran ili predstavnik korisničke podrške servisa Pauza zatraži dodatne informacije zbog provjere prije prihvaćanja narudžbe. Restoran je ovlašten kontaktirati vas u svrhu provjere te zadržava pravo odbiti narudžbu.

Zabrana prodaje alkoholnih pića maloljetnicima

Servis Pauza će prilikom narudžbe alkoholnih pića jasno istaknuti zakonsku zabranu prodaje alkohola maloljetnicima te će izvršavati provjeru dobi korisnika tako da korisnika zatraži (gdje je primjenjivo) da samostalno unese datum i godinu rođenja te aktivno potvrdi svoju punoljetnost, kako bi se onemogućila narudžba alkoholnih pića maloljetnicima.

Servis Pauza neće snositi odgovornost za podatke koje korisnik samostalno unosi.

U slučaju naručivanja alkoholnih pića, restoran će osigurati provjeru dobi korisnika prilikom dostave. Sukladno važećim zakonima RH, ako se utvrdi da je korisnik maloljetan, restoran će odbiti preuzimanje alkoholnog pića

Servis Pauza neće snositi odgovornost za svog partnera koji ne postupi sukladno važećim zakonima Republike Hrvatske.

Promjene

Delivery Hero Croatia d.o.o. u bilo kojem trenutku zadržava pravo izmjene ili dopune važećih Uvjeta i odredbi korištenja servisa Pauza. Promjene, izmjene, dopune ili brisanje Uvjeta primijenit će se na korištenje web stranice nakon obavijesti o takvoj promjeni. Obavijest se može poslati bilo kojim sredstvom, uključujući, ali ne ograničavajući se na, lokaciju novih Uvjeta korištenja na web i mobilnom servisu Pauza. Svaka upotreba servisa nakon takve promjene ili izmjene podrazumijevat će prihvaćanje izmjena, dopuna ili brisanja Uvjeta ili odredbi od strane korisnika servisa. Društvo Delivery Hero Croatia d.o.o. može u bilo kojem trenutku prekinuti, mijenjati, obustaviti ili prekinuti bilo kakve značajke servisa Pauza, uključujući dostupnost fotografija ili opis bilo kojeg proizvoda ili usluge. Daljnja upotreba servisa, s korisničke strane, podrazumijeva prihvaćanje svih izmjena i dopuna.

Ograničenje odgovornosti

Društvo Delivery Hero Croatia d.o.o., njegovi zaposlenici ili drugi predstavnici ni u kojem slučaju ne podliježu bilo kakvoj posljedičnoj, slučajnoj, neizravnoj ili posebnoj šteti, troškovima ili kazni, uključujući, ali ne ograničavajući se na, izgubljenu zaradu, zatvaranje posla, gubitak podataka, gubitak kupaca, gubitak imovine, štetu na imovini ili zahtjeve trećih strana koje proizlaze iz, ili su u vezi s korištenjem, kopiranjem ili prezentiranjem servisa Pauza ili njegovog sadržaja te bilo koje druge srodne internetske stranice.

Korištenje servisa Pauza podliježe Uvjetima korištenja koji su na snazi ​​u vrijeme korištenja web i mobilnog servisa. Korisnik treba povremeno provjeravati Uvjete korištenja, gdje će biti obaviješten o sadržaju i promjenama Uvjeta.

Ispravljanje, izmjena ili brisanje podataka

Društvo Delivery Hero Croatia d.o.o. omogućuje korisnicima ispravljanje, promjenu, dodavanje ili brisanje podataka i informacija prikazanih na servisu Pauza. Ako odlučite izbrisati svoje osobne podatke, servis Pauza će izravno iz svojih datoteka ukloniti te podatke. Zbog zaštite i sigurnosti korisnika, društvo Delivery Hero Croatia d.o.o. morat će utvrditi je li osoba čiji se podaci izmijenjuju ista osoba koja je uputila zahtjev za izmjenom podataka. Ako želite pristupiti, izmijeniti ili izbrisati svoje osobne podatke, pošaljite e-poruku na [email protected]. Imajte na umu da ćemo učiniti sve što je moguće kako bismo zaštitili vaše osobne podatke. Jednako tako imajte na umu da samo vi možete zaštiti svoju lozinku tako da ona bude poznata samo vama, odnosno da ju ne dijelite s drugima.

Periodične izmjene

Društvo Delivery Hero Croatia d.o.o. konstantno širi, ažurira i poboljšava servis Pauza, kao i srodne proizvode i usluge na koje se odnose ovi Uvjeti. Preporučujemo da redovito čitate Uvjete korištenja i Pravila privatnosti kako bismo vas obavijestili o promjenama sadržaja. Zadržavamo prava za promjenom Uvjeta korištenja u skladu sa zakonskim odredbama.

Upravni zakon i nadležnost

Uvjeti i odredbe te njihove izmjene i dopune uređuju se hrvatskim zakonom. Bilo koji spor koji može proizaći iz ovog Ugovora i koji se ne može riješiti izvan nadležnog suda može biti proslijeđen hrvatskom sudu. Sva prava i pravni lijekovi pod uvjetima korištenja kumulativni su i ne isključuju druga prava i pravna sredstva koja su predviđena zakonom ili drugim ugovorom.

Ograničenje odgovornosti posrednika

Servis Pauza je samo posrednik u naručivanju hrane i ne odgovara za kvalitetu hrane, usluge i dostave. U nadležnosti je restorana da brinu o kvaliteti hrane i usluge, neovisno o tome naručuje li se hrana putem servisa Pauza ili telefonskim putem.

Društvo Delivery Hero Croatia d.o.o. ne jamči da će web i mobilni servis Pauza biti bez grešaka u sustavu. Ovo ograničenje primjenjuje se na bilo koju štetu ili povredu nastalu prilikom pojavljivanja grešaka, prekida, kašnjenja u prijenosu podataka, računalnih virusa ili pada internetske mreže.

Postoji mogućnost da stranice restorana sadrže greške ili propuste vezane uz opis, cijene ili raspoloživost proizvoda. Servis Pauza zadržava pravo na izmjene i ispravke grešaka i propusta bez prethodne najave. Također, servis Pauza zadržava pravo brisanja bilo kojeg ponuđenog proizvoda ili usluge u slučaju greške ili propusta u opisu ili u slučaju sličnog razloga.

Načini plaćanja

Korisnici mogu plaćati gotovinom dostavljaču prilikom preuzimanja narudžbe te online kartičnim plaćanjem, a uskoro i putem Pay Pala.

U slučaju online kartičnog plaćanja korisnik je dužan unijeti podatke kartice u za to predviđena polja. Kada korisnik odabere način plaćanja: Online, servis Pauza putem vanjskog pružatelja usluge provodi predautorizaciju, odnosno provjeru kartice kako bi se utvrdilo je li kartica aktivna te ima li na njoj dovoljno sredstava za željenu transakciju.

Nakon što je kartica odobrena, iznos se oduzima s računa te se prosljeđuje društvu Delivery Hero Croatia d.o.o. Korisnik se zatim vraća na servis Pauza gdje dobiva obavijest o izvršenju transakcije.

Dodatno, u nekim restoranima korisnici mogu plaćati i Pauza kuponima u cijelosti ili djelomično.

Izdavanje računa

Restoran izdaje račun, a Pauza je samo posrednik u procesu naručivanja i naplati kod online kartičnog plaćanja.

Kuponi (kodovi s popustima)

Ovaj dio Uvjeta korištenja odnosi se na sve kupone izdane u skladu s određenim promocijama (kampanjama) servisa Pauza (društva Delivery Hero Croatia d.o.o.) koji se mogu koristiti na servisu Pauza.

Individualni kuponi koji se dodjeljuju korisnicima također podliježu ovim Uvjetima korištenja. Dodatni uvjeti i odredbe mogu se nalaziti na tiskanom kuponu ili e-mailu koji se šalje korisnicima.

Korisnik može iskoristiti kupon samo kroz online narudžbe izvršene na servisu Pauza.

Kupon može koristiti samo korisnik servisa Pauza, registriran prije datuma distribucije kupona.

Ako je vrijednost narudžbe manja od vrijednosti kupona, razlika se ne vraća korisniku (bilo putem online transakcije ili gotovinom), ne unovčava se niti se prenosi na naknadne narudžbe.

Ako je vrijednost narudžbe veća od vrijednosti kupona, razlika će biti pokrivena od strane korisnika putem elektronske uplate (karticom ili PayPalom) ili gotovinom dostavljaču.

Trenutno aktivan kupon vrijedi samo za jednokratnu upotrebu. Nakon unosa kupona, on prestaje biti valjan. Korisnici kupona na servisu Pauza odgovorno preuzimaju svoj kupon te garantiraju da on neće biti dostupan drugim pravnim ili fizičkim osobama.

Promotivna kampanja vrijedi za ograničeni broj kupona. Ako isplata kupona u sklopu promotivne kampanje servisa Pauza (Delivery Hero Croatia d.o.o.) premašuje petsto (500), kuponi u toj promotivnoj kampanji automatski istječu te se ne mogu koristiti bez obzira na datum isteka koji je izvorno objavljen ili prikazan, bilo na kuponu ili u e-mailu u kojem je kupon poslan.

Pravo na ostvarenje popusta putem kupona odnosi se na izvornog / ovlaštenog primatelja kupona. Primatelj ne može prenijeti svoj kupon na treću, pravnu ili fizičku osobu.

Niti jedan se kupon s popustom ne smije kopirati, reproducirati, distribuirati niti objavljivati, izravno ili neizravno, u bilo kojem obliku ili na bilo koji način, bilo kojoj pravnoj ili fizičkoj osobi koja nije stvarni / izvorni primatelj. Kuponi se ne mogu pohraniti na drugi sustav za pronalaženje kupona, bez prethodnog izdavanja pismenog odobrenja društva Delivery Hero Croatia d.o.o. Isto vrijedi i za kupone distribuirane bez pisane suglasnosti društva Delivery Hero Croatia d.o.o. Primjerice, kuponi distribuirani e- mailovima ili objavama na drugim web stranicama nemaju suglasnost Društva. U slučaju da se kupon distribuira na takav način, Društvo će ga uskratiti i otkazati ga.

Kuponi se ne kombiniraju s ostalim ponudama, popustima, promocijama ili drugim kuponima koje povremeno nudi servis Pauza.

Primatelj kupona može koristiti samo jedan kupon po narudžbi.

Svaka fizička osoba može koristiti jedan kupon u sklopu promocije / kampanje / ponude.

Pravo na popust ima isključivo osoba kojoj je popust dodijeljen te se ne može prenijeti ili dodijeliti drugoj osobi.

Prilikom preuzimanja kupona, primatelj osigurava da je izvorni / ovlašteni primatelj kupona te da će ga koristiti prema ovim Uvjetima korištenja.

Ako Društvo smatra da je kupon upotrijebljen bez ispunjavanja gore navedenih odredbi i Uvjeta ili bez poduzetih pravnih postupaka, uključujući i slučajeve zlouporabe kupona, kupon se ne može prihvatiti te se može otkazati.

Kuponi se ne mogu zamijeniti za gotovinu.

Društvo ne preuzima nikakvu građansku ili pravnu odgovornost za bilo kakav gubitak, odbijanje, povlačenje, otkazivanje kupona ili nemogućnost korištenja kupona od strane primatelja.

Društvo zadržava pravo izmjene ili dopune važećih odredbi i Uvjeta za korištenje kupona. Takve izmjene, dopune ili brisanje Uvjeta i odredbi korištenja stupit će na snagu odmah nakon obavijesti koja se može poslati bilo kojim sredstvom, uključujući, ali ne ograničavajući se na, obavijest unutar Uvjeta korištenja na web stranici. Nakon izmjene ili dopune odredbi ili Uvjeta korištenja, svaka će upotreba servisa Pauza i svaka primjena servisa biti smatrane kao prihvaćanje promjena, izmjena, dopuna ili brisanja odredbi ili Uvjeta korištenja. Društvo može u svakom trenutku prekinuti, izmijeniti, obustaviti ili prekinuti ponudu kupona te može prekinuti i / ili onemogućiti njihovu primjenu. U svakom slučaju, upotreba servisa Pauza od strane korisnika nakon takve obavijesti predstavlja prihvaćanje tih promjena.

Komunikacija

Za sva pitanja ili informacije o servisu Pauza možete poslati poruku na [email protected].