Pravila o zaštiti privatnosti

Pravila o zaštiti privatnosti


Pravila o zaštiti privatnosti

Ozon Media d.o.o. (u daljnjem tekstu "Društvo", “mi”, "tvrtka”) dio je vodeće globalne mreže za online naručivanje i isporuku hrane te je pokretač web servisa Pauza.hr. U ime društva Ozon Media d.o.o. zahvaljujemo na tvom posjetu našem web servisu, kao i na tvom interesu za našu tvrtku i ponude. Ozbiljno shvaćamo zaštitu tvojih osobnih podataka te želimo osigurati da se osjećaš ugodno pri svakoj posjeti na web servis Pauza.hr.

U nastavku ćemo te informirati o podacima koje pohranjujemo prilikom tvoje posjete našem web servisu te ćemo ti objasniti načine obrade i upotrebu tvojih podataka. Ako naš web servis sadrži linkove koji te vode na neke druge web stranice, na tim se stranicama naša Pravila o zaštiti privatnosti ne primjenjuju.

Prihvaćanje ovih Pravila o zaštiti privatnosti znači prihvaćanje prikupljanja, obrade i korištenja tvojih osobnih podataka od strane društva Ozon Media d.o.o., u skladu sa Zakonom o zaštiti osobnih podataka/Općom uredbom o zaštiti osobnih podataka (GDPR-om) te uključuje uvjete koje ćemo ti opisati u nastavku ovog teksta.

Molimo te da odvojiš malo vremena te da pažljivo pročitaš ova pravila.

Voditelj obrade

Voditelj obrade je glavna odgovorna osoba za obradu tvojih osobnih podataka koja odlučuje o njihovoj svrsi i namjeni. U ovom je slučaju voditelj obrade:

Ozon Media d.o.o.
Radnička cesta 47
10000 Zagreb
Hrvatska
Kontakt broj: 01/7987-424
E-adresa: [email protected]

Ako se protiviš tome da Ozon Media d.o.o. prikuplja, obrađuje ili koristi tvoje osobne podatke, u skladu sa Zakonom o zaštiti osobnih podataka, možeš poslati zahtjev za prestankom obrađivanja tvojih osobnih podataka na e-adresu: [email protected]. Ishod toga može biti nemogućnost korištenja naše usluge.

Tvoja Prava

Imaš pravo besplatno zatražiti primitak svojih osobnih podatka koje obrađuje društvo Ozon Media d.o.o.

Osim toga, imaš pravo i na sljedeće:

  • Pravo pristupa – pravo pristupa tvojim podacima te informacijama o načinu obrade istih.
  • Pravo na ispravak - pravo zahtjeva za izmjenu tvojih osobnih podataka.
  • Pravo na brisanje - pravo zahtjeva za brisanje tvojih osobnih podataka.
  • Pravo na ograničenje obrade - pravo na zahtjev ograničenja obrade osobnih podataka.
  • Pravo prijenosa podataka - pravo prijenosa osobnih podataka u strojno-čitljivom formatu.
  • Pravo prigovora - pravo povlačenja privole te prigovora na obradu osobnih podataka.
  • Pravo žalbe nadzornom tijelu - pravo pritužbe koja se odnosi na društvo Ozon Media d.o.o. možeš dostaviti nadzornom tijelu, odgovornom za društvo Ozon Media d.o.o. ili bilo kojem nadzornom tijelu unutar Europske Unije.

Ako želiš iskoristiti bilo koje od navedenih prava možeš nas kontaktirati na e-adresu: [email protected].

Pritužbu možeš poslati i nadzornom tijelu Republike Hrvatske.

Odgovorno nadzorno tijelo za društvo Ozon Media d.o.o. je:

Agencija za zaštitu osobnih podataka (AZOP)
Martićeva 14
HR - 10 000 Zagreb
e-adresa: [email protected]

Kada, zašto i kako prikupljamo tvoje podatke

Kako bismo mogli uspješno izvršavati svoje usluge i obveze prema tebi, moramo prikupiti, obraditi i pohraniti, a ponekad i podijeliti tvoje osobne podatke. U niže prikazanoj tablici možeš vidjeti koji su nam podaci potrebni za koju svrhu. Također, možeš vidjeti pod kojima uvjetima dijelimo tvoje podatke s trećim stranama.

Osobni podaci su podaci pomoću kojih se može, direktno ili indirektno, stupiti u kontakt s tobom, poput tvog imena i prezimena, adrese, broja telefona, datuma rođenja, podataka o lokaciji ili e-adresa.

Molimo te da podijeliš s nama samo one informacije koje su nam uistinu neophodne.

S obzirom na to da ti želimo osigurati jasan pregled informacija, prikazujemo ti objašnjenje o obradi podataka u obliku tablice. Smatramo da tako dijelimo informacije na transparentan, razumljiv i lako dostupan način, jasnim i jednostavnim jezikom.

Niže prikazana tablica sadrži informacije koje prikupljamo o tvojim osobnim podacima. S obzirom na to da postoje različiti tipovi podataka grupirali smo ih u kategorije kako bismo ti ih jednostavnije prikazali.

Osobni podaci koje koristimo prilikom tvog posjeta našoj web stranici

Kada otvorite našu web stranicu da biste dobili inspiraciju za vašu sljedeću narudžbu, ali se ne registrirate i ne naručujete kao gost, prikupljamo sljedeće podatke:

Kategorije podataka Objašnjenje

Informacije o uređaju

ID-uređaja, operativni sustav, verzija operativnog sustava, ostali podaci o uređaju.

Informacije o vezi

Vrijeme posjeta stranice, datum, vrijeme zadržavanja na stranici, izvor, odgovarajuća IP adresa, ostali podaci o procesu.

Ove informacije prikupljamo isključivo kako bismo ti mogli prikazati web servis. Za obradu podataka koristimo samo nužne podatke koje obrađujemo u skladu sa zakonom, minimizirajući opseg podataka na one najosnovnije.

Osobni podaci koje prikupljamo prilikom posjeta našoj stranici i registraciji

Kod prikupljanja tvojih osobnih podataka želimo prikupiti što manje informacija. Vodimo se politikom “što manje, to bolje”, a svi podaci koje smo prikupili imaju strogo i jasno definiranu svrhu.

U slučaju da ne želiš samo posjetiti naš web servis već se želiš ulogirati i vidjeti svoje prethodne narudžbe, prikupit ćemo sljedeće osobne podatke:

Kategorije podataka Objašnjenje

Pristup podacima

Korisničko ime, korisnički ID, lozinka

Informacije o uređaju

ID uređaja, operativni sustav, verzija operativnog sustava, drugi prepoznavatelji uređaja

Podaci o vezi

vrijeme, datum i trajanje korištenja stranice, izvor, odgovarajuća IP adresa, drugi podaci o procesu

Podaci o komunikaciji

komentari, ocjene, povratni komentari, komunikacija ostvarena na našem servisu

Druge informacije

podaci koje dobrovoljno dijeliš s nama koristeći naš web servis u ili aplikaciju, ali i podaci dobiveni iz društvenih mreža ili drugih javnih baza podataka (npr. korisnički ID s drugih platformi)

U slučaju da s nama podijeliš osobne podatke druge osobe, za to moraš imati prethodni pristanak iste. Dužan/na si informirati osobe čije podatke dijeliš o načinu obrade osobnih podataka koji je u skladu s našim Pravilima o zaštiti privatnosti.

Osobni podaci koje prikupljamo kada posjetiš našu stranicu, registriraš se i pošalješ svoju narudžbu

Ako želiš isprobati sve što ti nudimo, trebat ćeš se ulogirati putem svog korisničkog računa, nakon čega ćeš moći izvršiti narudžbu hrane. Količina prikupljenih podataka ovisi o informacijama koje s nama podijeliš. Kako bismo mogli uspješno obraditi tvoju narudžbu, trebat ćeš ispuniti “obavezna polja” predviđena za osnovne informacije. Bez tih informacija ne možemo obraditi tvoju narudžbu. U polja koja nisu označena kao obavezna, ne moraš upisivati tražene informacije. Ipak, ako se odlučiš s nama podijeliti takve informacije, pomoći ćeš nam u poboljšanju naše usluge. Osnovne informacije koje prikupljamo su sljedeće:

Kategorije podataka Objašnjenje
Informacije o korisničkom računu (potrebne za uslugu dostave)

ime, prezime, tvrtka (neobavezno), adresa, broj telefona i/ili e-adresa, datum rođenja

Osobni podaci

korisničko ime, korisnički ID, lozinka

Podaci o komunikaciji

komentari, ocjene ili komentari, komunikacija putem e-poruka

Podaci o vezi

vrijeme, datum i trajanje korištenja stranice, izvor, odgovarajuća IP adresa, drugi podaci o procesu

Informacije o uređaju

ID uređaja, operativni sustav i odgovarajuća verzija ili drugi prepoznavatelji uređaja, geolokacijski podaci

Informacije o narudžbi

povijest naručivanja

Druge informacije

podaci koje dobrovoljno dijeliš s nama koristeći našu stranicu, aplikaciju i sl.

Definirana svrha i pravni temelj

Tvoje osobne podatke prikupljamo samo onda kada je to potrebno. Prikupljanje osobnih podataka potrebno je kako bismo ti mogli pružiti uslugu našeg web servisa. Podatke prikupljamo i obrađujemo u skladu s hrvatskim zakonom. Informacija je pravna osnova prema kojoj vršimo obradu osobnih podataka. Sve o svrsi i pravnoj osnovi obrade podataka možeš saznati u niže prikazanoj tablici:

Što je svrha Zašto obrađujemo podatke u ovu svrhu
Korisnička podrška

Kada kontaktiraš našu korisničku službu, pohranjujemo informacije koje podijeliš s nama. Pohranjujemo i tvoj razlog kontaktiranja (npr. narudžba je kasnila). Osobni podaci variraju, ovisno o tome koji je razlog kontaktiranja. U svrhu poboljšanja usluge, pohranjujemo komunikaciju ostvarenu s tvog korisničkog računa. Tako možemo brže i bolje odgovoriti na sva tvoja pitanja.

Kategorije osobnih podataka:
Informacije o računu
Pristupni podaci
podaci o komunikaciji
Druge informacije

Pravna osnova:
Ove su nam informacije potrebne kako bismo mogli izvršiti našu obvezu prema tebi te kako bismo mogli ostvariti dostavu hrane (ispunjenje ugovora). Također, tvoji nam osobni podaci pomažu u pružanju najbolje usluge koja je u našem pravovaljanom poslovnom interesu.

Proces naručivanja i dostave

Tvoji se osobni podaci obrađuju i tijekom naručivanja. Kad šalješ svoju narudžbu, ovisno o tome jesi li registrirani korisnik ili gost web servisa (ako je primjenjivo), obrađuju se podaci o tvom korisničkom računu. Narudžbu šaljemo restoranu, a zatim provjeravamo je li uspješno izvršena dostava hrane.

Kategorije osobnih podataka:
Pristup podacima
Informacije o računu
podaci o vezi
podaci o komunikaciji
Informacije o uređaju
Informacije o narudžbi
Ostale informacije

Pravna osnova:
Kako bismo ti osigurali dostavu hrane i kako bismo kontaktirali naše restorane-partnere moramo imati tvoje osobne podatke (ispunjenje ugovora).

Sigurnost i zaštita

Želimo ti ponuditi najbolju moguću uslugu zbog čega nam je uistinu važan odnos s tobom, no nije svaki posjetitelj naše stranice ljubazan poput tebe. Kako bismo zaštitili našu uslugu i izbjegli potencijalne rizike, moramo prikupiti osobne podatke koji nam pomažu identificirati potencijalne prijetnje. Također, tvoje podatke pohranjujemo i kako bismo te mogli obavijestiti o zaštiti istih te bilježimo je li ti došla obavijest te jesu li ti dostupna Pravila o zaštiti privatnosti.

Kategorije osobnih podataka:
podaci o vezi
podaci o pristupu

Pravna osnova:
Zakonski smo dužni zaštititi tvoje podatke na odgovarajući način (sukladno zakonskoj obvezi) i u našem interesu je zaštita naše tvrtke (pravovaljani interes).

Daljnja je obrada podataka ovisna o našem pravovaljanom interesu

Naš je zadatak, osim svrhe i pravne osnove, da obrađujemo i osobne podatke zbog tzv. pravovaljanog interesa. Pravovaljani interes obrade podataka je posebno važan za tvrtku zbog obrade u svrhu sigurnosti mreže i informacija te zbog direktnog marketinga.

Tvoje osobne podatke koristimo kako bismo zadovoljili svoje pravovaljane interese uz uvjet da ne ugrozimo tvoja prava i slobode. Da bismo uskladili naše interese s tvojim pravima uveli smo prilagođene kontrolne mehanizme. Obrade podataka koje su opisane niže u tekstu predmet su četverostranog testiranja koje služi osiguravanju tvojih prava i sloboda. Kao dio četverostranog testa, najprije se provjerava da su prikupljeni podaci (1. Test osobnih podatka) osobni podaci. Zatim se testira je li svrha zakonita (2. Test svrhe) i jesu li osobni podaci koji će biti prikupljeni u skladu s principima prikupljanja podataka (3. Test nužnosti). Na samom kraju testiramo i ravnotežu interesa (4. Test ravnoteže). Ako procijenimo da možemo osigurati zaštitu tvojih podataka od bilo kakvog rizika, obradit ćemo ih na pravnoj osnovi pravovaljanog interesa. Takve obrade uključuju:

Obrade temeljene na pravovaljanom interesu Objašnjenje
Reklamiranje

Ponude s kuponima, popustima i promocijama kao i upitnike te istraživanja u svrhu poboljšanja naše usluge, slat ćemo ti putem e–maila. Uvijek možeš prekinuti obradu svojih podataka u svrhu reklamiranja. Ako želiš prekinuti obradu svojih podataka u svrhu reklamiranja ili te zanimaju dodatne informacije možeš nam poslati e-mail na: [email protected].

E-mail marketing

Naš je cilj spriječiti generički newsletter i nekontrolirane marketinške mjere. Upravo zato biramo modele prilagođene tvojim interesima i kontaktiramo te samo onda kada vjerujemo da bi ti se određena informacija mogla svidjeti. Ako želiš prekinuti obradu svojih podataka u svrhu reklamiranja ili te zanimaju dodatne informacije možeš nam poslati e-mail na: [email protected].

Mjerni podaci

Kako bismo poboljšali vlastitu uslugu prikupljamo različite mjerne podatke koje ne možemo dodijeliti niti tebi niti tvom profilu. Takvi nam podaci pomažu u poboljšanju reklamiranja.

Spajanje i preuzimanje, promjena vlasnika

Ako dođe do spajanja s drugom tvrtkom ili do preuzimanja naše tvrtke, toj ćemo tvrtki prenijeti tvoje podatke. Naravno, tražit ćemo od tvrtke da obradu tvojih podataka uskladi s Općom uredbom o zaštiti osobnih podataka.

Ostale informacije

Ako dobrovoljno odlučiš s nama podijeliti informacije koje nisu obavezne, pomažeš nam u poboljšanju naše usluge. Riječ je o podacima koje nam pružaš prilikom posjeta našem web servisu, koristeći našu aplikaciju, ali i putem drugih izvora poput društvenih mreža ili drugih javnih baza podataka (npr. korisnički ID na drugim platformama)

Procjena kvalitete

U svrhu pružanja što bolje usluge redovito mjerimo uspjehe marketinških metoda kao i potencijalne uzroke neuspješnih marketinških metoda. Zbog toga, primjerice, analiziramo otvaraju li se newsletteri te mjerimo broj klikova na određenoj web stranici.

Kada brišemo tvoje podatke?

Tvoje osobne podatke brišemo, prema propisanim pravilima, čim se ispuni njihova svrha. Ovisno o svrsi obrade podataka, primjenjuju se različita pravila o brisanju podataka. Prikupljeni podaci imaju i naznaku s pravilom brisanja. Kada istekne period zadržavanja podataka, pohranjeni će podaci biti izbrisani.

Tvoje osobne podatke možemo izbrisati ako to zatražiš od nas putem e-maila. Ako ne zatražiš brisanje svojih podataka, mi ćemo ih izbrisati tri godine nakon prikupljanja.

Tvoj ćemo korisnički račun ukloniti ako je neaktivan više od tri godine. O brisanju tvojih podataka ćemo te najprije obavijestiti e-mailom koji ćemo ti poslati na e-mail adresu s kojom si se registrirao/la na naš web servis.

Unatoč zahtjevima za brisanjem podataka, zbog zakonskih odredbi obvezni smo pohraniti dio istih.

Osim naših pravila o brisanju podataka, postoje i pravila o periodu zadržavanja podataka, koja također moramo poštivati. Primjerice, porezni se podaci moraju čuvati šest do deset godina, a u nekim slučajevima čak i dulje. Posebna pravila o periodu zadržavanja podataka ovise o lokalnim zakonskim uvjetima.

S kim dijelimo tvoje podatke?

U ovom dijelu želimo te informirati o tome s kim i pod kojim uvjetima dijelimo tvoje podatke. Cilj nam je transparentno dijeliti tvoje podatke s trećim stranama.

Koje treće strane imaju pristup tvojim osobnim podacima?

Nikada nećemo proslijediti tvoje podatke neovlaštenim trećim osobama. S obzirom na to da u sklopu našeg poslovanja primamo usluge određenih pružatelja, dajemo im ograničen i strogo praćen pristup tvojim osobnim podacima. Prije nego što proslijedimo osobne podatke tvrtkama-partnerima na obradu, svaka će tvrtka biti pojedinačno revidirana. Svi primatelji podataka moraju ispuniti uvjete zakonske zaštite podataka te moraju, pravovaljanim dokazima, dokazati potrebnu razinu zaštite osobnih podataka.

U niže prikazanoj tablici želimo na transparentan i jasan način informirati o svim našim primateljima podataka te o razlozima dijeljenja tvojih osobnih podataka:

Primatelj podataka Razlozi
Vanjski pružatelji usluge

Članovi društva Ozon Media d.o.o. komuniciraju s vanjskim pružateljima usluga. Vanjski pružatelji usluga potiču naše poslovne aktivnosti procjenom i poboljšanjem naših marketinških kampanja, omogućavanjem personaliziranog reklamiranja, IT rješenjima te sigurnim provjerama (prepoznavanje i uklanjanje pogrešaka).

Članovi društva Ozon Media d.o.o.

Uvijek nastojimo učinkovito koristiti resurse, što u ovom kontekstu znači da potičemo jedni druge u poboljšanju obrade podataka. S obzirom na to da i sama informacija o osobnim podacima predstavlja njihovu obradu, želimo te informirati o tome da određeni zaposlenici vanjskih pružatelja usluga također mogu imati ograničen pristup bazi osobnih podataka.
Nudimo zajednički sadržaj i usluge što uključuje i tehničku podršku sustava.
Nećete primati neželjene newslettere ni druge promotivne materijale naših partnera.

Zakonske ovlasti i pravni postupci

Nažalost, može se dogoditi da se neki naši korisnici ili pružatelji usluga ne ponašaju pošteno te da nas žele oštetiti. U ovakvim slučajevima nismo samo obvezni prema zakonu predati osobne podatke nadležnim tijelima, nego je i u našem pravovaljanom interesu izbjeći štetu i provesti tužbu.

Mjerni podaci

Kako bismo vam kontinuirano mogli osigurati bolju uslugu, redovito procjenjujemo uspjeh ili potencijalne uzroke neuspjelih marketinških mjera. Zbog toga analiziramo, primjerice, otvaraju li se naši newsletteri i sam sadržaj.

Ostale informacije

Podaci koje nam pružate dobrovoljno dok koristite web stranicu, aplikaciju ili srodne aktivnosti, ali i iz drugih izvora kao što su društvene medije ili druge (javne) baze podataka (npr. User-ID drugih platformi)

Kojim zemljama prenosimo tvoje podatke?

Tvoje podatke primarno obrađujemo unutar Europske Unije (EU) i Europskog Ekonomskog Prostora (EEA). Ipak, neki se naši pružatelji usluga, spomenuti gore u tekstu, nalaze izvan područja EU i EEA. GDPR postavlja stroge uvjete prilikom prijenosa osobnih podataka trećim zemljama te svi primatelji podataka moraju zadovoljiti te uvjete. Prije nego što prenesemo tvoje osobne podatke izvršiteljima obrade treće strane, kod svakog se izvršitelja obrade najprije procjenjuje razina zaštite podataka. Samo ako mogu dokazati adekvatnu razinu zaštite podataka mogu ući u uži izbor za izvršitelja obrade.

Bez obzira na to nalaze li se naši pružatelji usluga unutar EU/EEA ili su u trećim zemljama, svaki pružatelj usluge s nama mora potpisati ugovor o obradi podataka. Oni pružatelji koji se nalaze izvan EU/EEA moraju zadovoljiti i dodatne uvjete. Prema članku 44. ff Opće uredbe o zaštiti podataka, osobni se podaci mogu prenijeti onim pružateljima usluga koji zadovoljavaju barem jedan od sljedećih uvjeta:

  1. Komisija je donijela odluku da treća zemlja mora potvrditi adekvatnu razinu zaštite (npr. Izrael i Kanada)
  2. Usvojene standardne klauzule o zaštiti podataka: Ovo su klauzule ugovora koje se ne smiju mijenjati i kojima izvršitelji obrade osobnih podataka obećavaju da će osigurati prikladnu razinu zaštite podataka.
  3. Odobreni mehanizmi potvrde:

U skladu s međunarodnim ugovorima, tvrtke mogu, prema definiranim kriterijima, postati ovlaštene za obradu podataka. Jedna od tih potvrda je potvrda od strane Europsko-američki sustav zaštite privatnosti. Na poveznici: https://www.privacyshield.gov/welcome možete saznati koje su tvrtke ovlaštene za obradu podataka.

Tvoje ćemo podatke prenijeti samo onim pružateljima usluga koji zadovoljavaju najmanje jedan od tri uvjeta za obradu podatka. Ako prenesemo podatke trećim zemljama, to će uglavnom biti tvrtke sa sjedištem u SAD-u ili Izraelu.

Informacije o kolačićima

Definicija kolačića i koje kolačiće koristimo

Kako bi posjet našem web servisu i/ili aplikaciji bio što atraktivniji te kako bismo optimizirali korištenje nekih funkcija, koristimo tzv. kolačiće. Kolačići su tekstualne datoteke pohranjene na tvojim uređajima. Neki kolačići se brišu nakon isteka sesije preglednika, odnosno nakon zatvaranja tvog preglednika (tzv. kolačići sesije). Ostali kolačići ostaju na tvojim uređajima te pomoću njih možemo prepoznati preglednik prilikom tvog sljedećeg posjeta na naš web servis (trajni kolačići). Na svom pregledniku možeš odabrati opciju da te se informira o postavkama kolačića te da sam/a donosiš odluku o tome hoćeš li prihvatiti ili zabraniti kolačiće u specifičnim situacijama ili pri svakoj posjeti web stranici. Blokiranje kolačića može ograničiti funkcionalnost naše stranice ili aplikacije.

Koje kategorije kolačića postoje

Neophodni kolačići su potrebni jer ti omogućuju navigaciju i korištenje web servisa i svih njegovih značajki. Bez ovih kolačića ne može se jamčiti funkcionalnost web servisa. Funkcionalnost web servisa uključuje sve radnje na web servisu (npr. unos teksta) pa čak i navigaciju po web stranici.

Funkcionalni kolačići omogućuju da se na web servisu sačuvaju informacije koje su prethodno upisane (npr. korisničko ime, jezik ili lokacija) te da poboljšaju mogućnost pružanja bolje usluge. Ovi kolačići prikupljaju anonimne informacije i ne mogu pratiti tvoje korake na drugim web stranicama.

Izvedbeni kolačići prikupljaju informacije o korištenju web servisa - npr. koje stranice korisnik našeg web servisa najčešće posjećuje i zaprima li ikada poruke o grešci na našem web servisu. Ovi kolačići ne pohranjuju informacije o identitetu korisnika. Prikupljene informacije su sažete (grupirane) i anonimne. Ovi se kolačići koriste isključivo u svrhu poboljšanog rada stranice te u svrhu boljeg iskustva korisnika.

Kolačići za marketinške svrhe se koriste u svrhu ciljanog reklamiranja prilagođenog korisniku i njegovim/njezinim interesima. Koriste se za ograničavanje oglasa te mjere učinkovitost reklamnih kampanja. Oni bilježe tvoj posjet web servisu. Ova se informacija može dijeliti s trećim stranama (npr. oglašivačima) u svrhu poboljšanja targetiranja i reklamiranja.

Prigovori na korištenje kolačića

Ako ne želiš da društvo Ozon Media d.o.o. bilježi informacije o tvojoj posjeti na naš web servis, možeš isključiti tu opciju. U slučaju da ne želiš koristiti kolačiće možeš isključiti tu opciju u svom pregledniku. Ako izbrišeš kolačiće ili koristiš druge preglednike morat ćeš ih ponovno isključiti na svakom pojedinačnom pregledniku ili uređaju.

Kolačići trećih strana

Google AdWords

Google AdWords kolačiće koristimo za praćenje konverzija. Google Adwords je analitički servis tvrtke Google Inc. (1600 Amphitheater Parkway, Mountain View, CA 94043, USA; “Google”). Kada pristupiš našem web servisu putem Google oglasa, Google Adwords će postaviti kolačić na tvoj uređaj (“kolačić preusmjeravanja”- izvedbeni kolačić). Ovaj će kolačić nestati nakon 30 dana te neće služiti za osobnu identifikaciju posjetitelja. Ako kolačić nije nestao prilikom posjeta određenoj stranici, možemo prepoznati je li posjetitelj kliknuo na oglas te je li Google preusmjerilo korisnika na naš web servis. Svaki oglašivač ima različite kolačiće. Iz tog se razloga kolačići ne mogu pratiti putem web stranice oglašivača. Informacije prikupljene preko kolačića koriste se za kreiranje statistike konverzije korisnika Adwordsa. Oglašivači će vidjeti ukupan broj korisnika koji su kliknuli na njihov oglas te će vidjeti koliko je korisnika preusmjereno na označenu stranicu za praćenje konverzije. Oglašivači neće imati informacije za identifikaciju korisnika. Ako ne želiš sudjelovati u procesu praćenja možeš blokirati kolačiće putem postavke koja onemogućuje automatske kolačiće. Možeš onemogućiti kolačiće za praćenje konverzije tako da u pregledniku, na domeni “googleadservices.com”, postaviš blokiranje kolačića.

Google Analytics

Uz Google AdWords surađujemo i s Google Analyticsom. To je analitički servis tvrtke Google Inc. (1600 Amphitheater Parkway, Mountain View, CA 94043, USA; “Google”). Informacije koje dobivamo putem Google Analytics kolačića govore nam o tvom korištenju našeg web servisa i obično se prenose i pohranjuju na Google serveru u SAD-u. Na našim je stranicama aktivna opcija za IP anonimnost, tako da je IP adresa korisnika unutar država članica EU te u drugim državama koje su vezane Ugovorom o europskom ekonomskom prostoru unaprijed onemogućena. Samo će u izvanrednim slučajevima potpuna IP adresa biti poslana Google serveru (u SAD) gdje će biti i skraćena. Google će koristiti ovu informaciju kako bi ocijenio tvoje korištenje naše web stranice, kako bi prikupljao izvještaje o tvojim aktivnostima te kako bi pratio web stranice drugih usluga. IP adresa koja je dostupna Google Analyticsu neće biti povezana s drugim Googleovim podacima. Imaš opciju prekidanja pohrane kolačića u svojim postavkama preglednika, no moramo te upozoriti da u ovom slučaju možda nećeš moći koristiti sve funkcije web stranice.

Također, možeš spriječiti Google da prikuplja i obrađuje podatke koje je proizveo kolačić prilikom tvog korištenja web stranice (uključujući i tvoju IP adresu) instalacijom dodatka na preglednik koji je dostupan na ovoj poveznici: http://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=en.

Bing oglasi

Koristimo usluge praćenja konverzije tvrtke Microsoft (One Microsoft Way, Redmond, WA 98052-6399, USA; Microsoft). Kada dođeš na naš web servis putem Bing oglasa, Microsoft Bing Ads će postaviti kolačiće na tvoj uređaj. To će omogućiti Microsoft Bingu i nama da vidimo kada je netko kliknuo na oglas koji ga je zatim preusmjerio na našu web stranicu. Nama je vidljiv samo ukupan broj korisnika koji su kliknuli na Bing oglas nakon čega su preusmjereni na našu web stranicu. Osobne informacije o identitetu korisnika neće se prikazati. Ako ne želiš da se tvoji osobni podaci obrađuju na ovakav način, možeš odbiti postavljanje kolačića u postavkama preglednika koji deaktivira automatsko postavljanje kolačića.

Criteo and Mediaplex

Tehnologija pružatelja usluga Criteo SA (32 Rue Blanche, 75009 Paris, France; “Criteo”) i Conversant Inc. (30699 Russell Ranch Road #250, Westlake Village, CA 91362, USA; “Conversant”), u svrhu reklamiranja, anonimno prikuplja i pohranjuje informacije o tvojim radnjama na našem web servisu. Ovi se podaci pomoću kolačića pohranjuju na tvom računalu. Koristeći algoritme, “Criteo and Conversant” analizira surfanje korisnika i prema tome prikazuje preporuke ciljanih proizvoda u obliku personaliziranih reklamnih oglasa na drugim web stranicama. Ovi se podaci ne koriste u svrhu osobne identifikacije korisnika.

Prikupljeni podaci mogu se koristiti samo u svrhu poboljšanja naše ponude. Ne postoji niti jedna druga upotreba ni namjera otkrivanja podataka trećim stranama. Možeš isključiti ovu, potpuno anonimnu, analizu tvog pregledavanja web sadržaja za Citeo na poveznici:

http://www.criteo.com/privacy/

Isto možeš napraviti i za Conversant na poveznici:
http://www.conversantmedia.com/opt-out

Za više informacija o Criteo tehnologiji pogledaj Criteova Pravila o zaštiti privatnosti na poveznici: http://www.criteo.com/en-GB/.

Za više informacija o Conversant tehnologiji posjeti web stranicu:
http://www.conversantmedia.com/mediaplex.

Facebook alat za ponovno ciljanje korisnika

Alat za ponovno ciljanje korisnika web stranice od tvrtke Facebook Inc. (1601 S. California Ave., Palo Alto, CA 94304, USA; “Facebook”) koristimo u slučaju da si korisnik Facebooka. Ovaj alat će proizvesti neidentifikacijski kontrolni zbroj koji će biti poslan Facebooku na analizu u marketinške svrhe. S druge strane, mi enkriptiramo tvoju e-mail adresu te ju šaljemo Facebooku u enkriptiranom obliku. Prepoznavanjem kolačića i prijenosom šifrirane informacije Facebook će ti pružati preporuke ciljanog proizvoda u obliku personaliziranog reklamnog oglasa.

Možeš odustati od korištenja Facebook alata na poveznici:
https://www.facebook.com/ads/website_custom_audiences.

Hotjar

Koristimo se i servisom analize web stranice od Hotjar Ltd. (St Julian’s Business Centre, 3, Elia Zammit Street, St Julian’s STJ 1000, Malta; “Hotjar”) koji nasumično i anonimno bilježi selektiranu interakciju između posjetitelja i web stranice. Na ovaj se način stvara protokol koji sadrži oblik ponašanja i broj klikova na web stranici. Cilj protokola je poboljšati web stranicu/servis. Da bi se isključila direktna povezanost s nekom osobom, postoji anonimna pohrana i obrada korištenih IP adresa. K tome, postoji i statistička analiza podataka u operativnom sustavu, pregledniku, dolazećim i odlazećim linkovima, geografskom porijeklu, rezoluciji i vrsti uređaja. Ako se protiviš takvoj obradi podataka možeš onemogućiti obradu klikom na DoNotTrack (ne prati) naslov u svom pregledniku. Za više informacija klikni na link: https://www.hotjar.com/opt-out.

ADEX

Koristimo usluge tvrtke The Adex GmbH (Torstraße 19, 10119 Berlin, Germany; “ADEX”) koja nudi tzv. “ciljane” tehnologije koje procjenjuju određena ponašanja korisnika na web stranicama u svrhu poboljšanja usluga reklamiranja prema individualnim korisničkim interesima. Takva usluga koristi kolačiće, web pratitelje i slične tehnologije. Prikupljeni korisnički podaci spremaju se pod pseudonimom koji se vezuje uz informacije o aktivnostima korisnika na našim web stranicama, servisima, aplikacijama i alatima (npr. klikani banneri, posjećene podstranice, upiti, itd.) Osobna identifikacija korisnika je isključena. IP adresa tvog uređaja prenesena je iz tehničkih razloga, anonimna je i ne koristi se u svrhu reklamiranja.

Za više informacija o Adex privatnosti posjeti stranicu:
http://www.theadex.com/company/privacy.

Ako ne želiš više primati reklame bazirane na iskustvu korištenja našeg web ili mobilnog servisa te želiš spriječiti daljnju pohranu korisničkih podataka, možeš to učiniti na stranici:
http://de.theadex.com/company/consumer-opt-out.

Pravo izmjene

Zadržavamo prava za promjenom Pravila o zaštiti podataka u skladu sa zakonskim odredbama. Obavijestit ćemo te o svim važnim promjenama, kao što su promjene svrhe obrade osobnih podataka ili ostvarivanje novih svrha.

Završni savjet

Zaštita tvojih osobnih podataka nam je od iznimne važnosti zbog čega poduzimamo određene tehničke i organizacijske mjere zaštite. Molimo te da imaš na umu da si upravo ti vlasnik/ca svojih podataka i što manje informacija podijeliš, to više kontrole imaš. Primjerice, ako želiš surfati anonimno i ne želiš da mi, ili naši pružatelji usluga, analiziramo tvoje surfanje, možeš napraviti promjene u postavkama svog preglednika. Ako ne prilagodiš postavke, mnogi će pružatelji usluga pohraniti podatke koje podijeliš s nama. U rijetkim će se slučajevima kreirati personalizirana referenca, no uvijek možeš surfati u “Incognito načinu” Google Chrome preglednika ili u “Privatnom načinu” Firefox preglednika.