Pravila o zaštiti privatnosti

Pravila o zaštiti privatnosti


Pravila o zaštiti privatnosti

Poštovani korisnici,

drago nam je da vas zanima zaštita podataka. Želimo vam dati pregled svojeg postupka zaštite podataka na razumljiv način.

Naš je cilj omogućiti vam odlično korisničko iskustvo koje će vam pokazati da nam uvijek možete vjerovati i da smo uvijek transparentni i iskreni prema vama. Vaše povjerenje u naš proizvod razlog je zašto vam možemo omogućiti odlično korisničko iskustvo. Želimo vam zahvaliti na toj suradnji.

Tko smo

Mi smo Delivery Hero Croatia d.o.o., ali obično upotrebljavamo ime Pauza. Uvijek nam se možete obratiti na sljedeće načine:
Zavrtnica 17
10 000 Zagreb
Hrvatska
E-adresa: [email protected]

Pristajete na ovu politiku zaštite privatnosti kad posjećujete naše platforme (web stranicu ili aplikaciju), kad se registrirate ili naručujete.

Kao voditelj obrade podataka sami određujemo kako obrađujemo vaše osobne podatke, u koje svrhe i na koje načine. Iako smo zakonom obvezani dati vam sljedeće informacije, to činimo prije svega jer vjerujemo da je iskrenost ključna u partnerstvu.

Kao voditelj obrade podataka odgovorni smo za to da su sve aktivnosti obrade u skladu sa zakonskim odredbama, ali možete i očekivati ovu obradu svojih osobnih podataka (poveznica na "Legitimni interesi").

Ako imate pitanja o zaštiti podataka u društvu Pauza, možete se obratiti i našem službeniku za zaštitu podataka u bilo kojem trenutku slanjem e-poruke na e-adresu [email protected].

Imamo globalnog korporativnog službenika za zaštitu privatnosti jer smo i član velike grupe Delivery Hero.

Kao grupa, neke odluke donosimo zajedno. I naše matično društvo, Delivery Hero SE, Oranienburger Straße 70, 10 117 Berlin, Njemačka, i mi, zajednički odlučujemo na koje ćemo načine obrađivati vaše osobne podatke i koje svrhe smatramo prikladnima.

I dalje smo vaša kontaktna točka za pitanja o zaštiti podataka.

Privatnost je vaše pravo i vaš izbor

Kao korisnik možete birati koje informacije želite podijeliti s nama. Naravno, neke su nam informacije potrebne kako bismo ispunili obveze iz ugovora. Međutim, to ne zahtijeva uvijek sve podatke koje nam date na raspolaganje.

Možete poduzeti sljedeće mjere kako biste otkrili manje informacija o sebi:

Kolačići: Možete instalirati dodatke (add-ons) u svojem pregledniku koji blokiraju nepotrebne kolačiće. Na taj način nećete vidjeti oglašavanje na temelju svojih interesa.

Oglašavanje: Ako ne želite primati naše newslettere (e-mail obavijesti), možete otkazati pretplatu na njih u bilo kojem trenutku. U tom slučaju nećemo vam moći slati zanimljive ponude.

Bez dijeljenja podataka: Žao nam je ako s nama ne želite podijeliti nikakve informacije. Zbog toga vam nećemo moći pokazati koliko su naši proizvodi sjajni.

U svakom trenutku možete ostvariti i sljedeća prava:

Pravo pristupa
Imate pravo znati koje podatke o vama pohranjujemo i kako ih obrađujemo.

Pravo na ispravak
Ako primijetite da su pohranjeni podatci netočni, uvijek od nas možete zatražiti da ih ispravimo.

Pravo na brisanje
U bilo kojem trenutku možete zatražiti da obrišemo podatke o vama koje smo pohranili.

Pravo na ograničavanje obrade
Ako ne želite obrisati svoje podatke, ali ne želite ni da ih dalje obrađujemo, možete zatražiti da ograničimo obradu vaših osobnih podataka. U tom ćemo ih slučaju arhivirati i vratit ćemo ih u svoje operativne sustave ako to želite. Međutim, za to vrijeme nećete moći upotrebljavati naše usluge. Ako ih upotrijebite, opet ćemo obrađivati vaše podatke.

Pravo na prenosivost podataka
Možete zatražiti da podatke o vama koje smo pohranili prenesemo vama ili drugoj odgovornoj osobi u strojno čitljivom formatu. U tom ćemo vam slučaju podatke dostaviti u formatu JSON.

Pravo prigovora na obradu osobnih podataka
U bilo kojem trenutku možete povući privolu ili podnijeti prigovor na daljnju obradu svojih podataka. To uključuje i prigovor na obradu podataka koju provodimo bez vaše privole, na temelju naših legitimnih interesa. To se, primjerice, odnosi na izravni marketing. U bilo kojem trenutku možete npr. odbiti dalje primati newsletter.

Ako niste suglasni s nekom od naših svrha obrade podataka na temelju naših legitimnih interesa ili ako joj želite prigovoriti, u bilo kojem trenutku možete podnijeti prigovor na obradu. Pošaljite e-poruku na [email protected]. U tom ćemo slučaju ponovno provjeriti aktivnost obrade te ćemo ili prestati obrađivati vaše podatke u tu svrhu ili ćemo vam objasniti iz kojih razloga provodimo obradu i zašto te razloge želimo zaštititi te zašto ćemo nastaviti obradu vaših podataka.

Automatizirano donošenje odluka
U obradi vaših osobnih podataka upotrebljavamo i algoritme kako bismo pojednostavnili svoje procese. Naravno, imate pravo ne podlijegati odlukama koje se temelje isključivo na automatiziranoj obradi. Ako smatrate da smo vam neopravdano zabranili pristup, obratite nam se na [email protected]. Vaš ćemo predmet posebno ispitati i izravno odlučiti o njemu.

Pravo na pritužbu
Ako smatrate da smo učinili nešto pogrešno u odnosu na vaše osobne podatke ili vaša prava, u bilo kojem trenutku možete podnijeti pritužbu odgovarajućem nadzornom tijelu.

Nadzorno tijelo koje je nadležno za nas:
Agencija za zaštitu osobnih podataka (AZOP)
Martićeva 14
10 000 Zagreb
E-adresa: [email protected]

U bilo kojem trenutku možete nam se obratiti na [email protected] kako biste ostvarili svoja prava.

Koje podatke obrađujemo

U sljedećem opisu svojih aktivnosti obrade navodimo kategorije osobnih podataka. Kategorija uključuje nekoliko vrsta osobnih podataka koje se obično zajedno obrađuju u određenu svrhu. Osobni podatci jesu informacije koje mogu utvrditi vaš identitet ili koje mogu omogućiti da se vaš identitet utvrdi.
Općenito obrađujemo sljedeće kategorije osobnih podataka iz sljedećih razloga:

Informacije za kontakt:
Ime i prezime, adresa, broj telefona, e-adresa, ID s vaših društvenih medija (ako je primjenjivo).

Razlog:
Ako nam se obratite, te podatke prikupljamo jer moramo znati s kim razgovaramo i o čemu smo razgovarali kako bismo vam mogli pomoći u vezi s razlogom zbog kojeg nam se obraćate. To se odnosi i na situacije u kojima ostavite komentar na društvenim medijima ili na našim društvenim stranicama. Te podatke ne kombiniramo s podatcima o vašem profilu na svojoj platformi, ali i dalje možemo utvrditi vaš identitet po ID-u s vaših društvenih medija.

Podatci o lokaciji:
Adresa, poštanski broj, grad, država, zemljopisna duljina i širina.

Razlog:
Ti su nam podatci potrebni kako bismo vam osigurali dostavu narudžbe. Zemljopisnu dužinu i širinu utvrđujemo automatski kako bismo mogli obraditi vašu adresu za dostavu u svojim drugim povezanim sustavima, kao što je naša aplikacija Rider ili naš portal za restorane i kako bismo vašu adresu prikazali i svojim dostavljačima i restoranima koji imaju vlastitu dostavu.

Podatci o profilu (matični podatci):
Ime i prezime, e-adresa, pseudonimizirana lozinka, broj telefona, adrese za dostavu, demografski podatci (datum rođenja, adresa za dostavu).

Razlog:
Ovo su vaši matični podatci koji su nam nužni za pružanje usluga. Bez e-adrese / broja telefona i lozinke ne možete izraditi profil. To su uz ime, vaši matični podatci. Vaš datum rođenja potreban nam je kako bismo potvrdili da niste maloljetni.

Podatci o uređaju i pristupni podatci:
ID uređaja, identifikacija uređaja, operativni sustav i njegova verzija, vrijeme pristupa, konfiguracijske postavke, informacije o internetskoj vezi (IP adresa).

Razlog:
Ove podatke pohranjujemo iz tehničkih razloga svaki put kad pristupite usluzi. Dio tih informacija upotrebljavamo i kako bismo rano otkrili sumnjive informacije i izbjegli štetu.

Informacije o narudžbi:
Povijest narudžbi, odabrani restorani, računi, ID narudžbe, komentari o narudžbi, informacije o načinima plaćanja, adresa za dostavu, uspješne narudžbe i otkazane narudžbe.

Razlog:
Te će se informacije dodati u vaš profil svaki put kad naručite. Te vam informacije omogućuju pregled vlastitih interesa i prethodnih narudžbi. Iste informacije upotrebljavamo i kako bismo poboljšali svoje usluge. Usto ćemo anonimizirati ove informacije kad zatražite brisanje ili nakon što vaš profil postane neaktivan kako bismo te anonimne informacije mogli nastaviti upotrebljavati za optimizaciju svojih usluga.

Podatci o komunikacijama:
Ime i prezime, e-adresa, broj telefona, ID uređaja.

Razlog:
Ako želite primati newsletter, SMS poruke ili automatske obavijesti iz aplikacije od nas, potrebne su nam vaše određene informacije kako bismo vam mogli slati te poruke. Umjesto da vam se obraćamo riječima "Pozdrav" ili "Hej" smatramo da je pristupačnije da vam se obraćamo imenom. Ovu kategoriju osobnih podataka također upotrebljavamo kako bismo vam se javili, na primjer, ako proizvod ili uslugu nije moguće pružiti u obećano vrijeme ili isporučiti te vam želimo ponuditi drugo rješenje.

Informacije o plaćanju:
Način plaćanja, pseudonimizirani podatci o kreditnoj kartici.

Razlog:
Te su nam informacije potrebne kako bismo pratili vaša plaćanja i povezali ih s vašim narudžbama.

Informacije za dostavu:
Ime i prezime, adresa za dostavu, broj telefona, ID narudžbe.

Razlog:
U skladu s načelom smanjenja količine podataka svojim dostavljačima i restoranima dajemo samo one informacije o vama koje su im potrebne kako bi pripremili i dostavili vašu narudžbu.

Svrhe obrade podataka

Vaše osobne podatke obrađujemo samo u skladu sa strogim pravnim zahtjevima. Posebnu pozornost posvećujemo tome da se sva načela obrade osobnih podataka uzimaju u obzir. Grupa Delivery Hero veliku pozornost posvećuje transparentnosti. Stoga vaše podatke obrađujemo samo ako je to zakonito i ako vi možete razumno očekivati da će se ti podatci obrađivati. Ako tijekom procjene zaključimo da se obrada ne može razumno očekivati, obradu ćemo provesti samo uz vašu izričitu privolu.

Stvaranje računa, registracija jedinstvene prijave (SSO), administracija vašeg profila

Kako bismo vam mogli ponuditi svoje usluge, ključno je da obrađujemo vaše osobne podatke. Većinu tih podataka dajete nam sami, a ostale podatke prikupljamo automatski kad upotrebljavate naše platforme. Ipak nastojimo da količina podataka bude što manja. Možete nam pomoći tako da s nama dijelite samo nužne podatke koji su nam potrebni kako bismo ispunili svoje ugovorne obveze.

Stvaranje računa

Kad stvarate korisnički račun, od vas će se zatražiti unos matičnih podataka. To je nužno jer bez tih podataka ne možemo stvoriti korisnički profil. Posebno nam je važna vaša e-adresa jer tu informaciju možemo upotrijebiti kako bismo vas identificirali u svojem sustavu kad se sljedeći put prijavite. Također bismo vas željeli zamoliti da pažljivo odaberete svoju lozinku. Nemojte upotrebljavati istu lozinku na različitim mrežnim platformama. Vaša bi lozinka također trebala sadržavati najmanje 12 znakova, najmanje jedno malo slovo, jedno veliko slovo, jedan poseban znak (!?#,%& itd.) i jednu znamenku. Svoju lozinku i e-adresu nemojte dijeliti s drugim ljudima.

Kategorije osobnih podataka:
Podatci o profilu (matični podatci);
podatci o uređaju i pristupni podatci.

Pravna osnova:
Članak 6. stavak 1. točka (b) Opće uredbe o zaštiti podataka, izvršenje ugovora.

Prijava

Ako imate postojeći korisnički račun, za prijavu morate unijeti svoju e-adresu i lozinku.

Kategorije osobnih podataka:
Podatci o profilu (matični podatci).

Pravna osnova:
Članak 6. stavak 1. točka (b) Opće uredbe o zaštiti podataka, izvršenje ugovora za registraciju;
članak 6. stavak 1. točka (f) Opće uredbe o zaštiti podataka, za sigurnosne mjere.

Jedinstvena prijava (SSO)

Facebook

Ako imate profil na društvenoj mreži Facebook, na našim platformama se možete registrirati kako biste stvorili korisnički račun ili kako biste se registrirali upotrebljavajući dodatak "Facebook Connect" za društvenu mrežu Facebook, kojim upravlja društvo Facebook Inc., 1 Hacker Way, Menlo Park, CA 94025, USA ("Facebook") unutar okvira takozvane tehnologije jedinstvene prijave (Single Sign On). Dodatak za društvenu mrežu "Facebook Connect" možete prepoznati na našim mrežnim platformama kao plavi gumb s logotipom društvene mreže Facebook i tekstom "Prijava putem Facebooka" ili "Registracija putem Facebooka".

Ako otvorite stranicu naše platforme koja sadrži takav dodatak, vaš preglednik uspostavlja izravnu vezu sa serverima društva Facebook. Sadržaj dodatka prenosi se izravno iz Facebooka u vaš preglednik i integrira se u stranicu. Zahvaljujući toj integraciji Facebook prima informaciju da je vaš preglednik otvorio odgovarajuću stranicu naše platforme čak i ako nemate profil na društvenoj mreži Facebook ili ako niste prijavljeni u Facebook. Te se informacije (uključujući vašu IP adresu) prenose izravno iz vašeg preglednika na server društva Facebook u SAD-u i tamo pohranjuju. Ti postupci obrade podataka provode se u skladu s člankom 6. stavkom 1. točkom (f) Opće uredbe o zaštiti podataka na temelju legitimnog interesa društva Facebook da prikazuje personalizirano oglašavanje temeljeno na ponašanju na internetu.

Upotrebljavajući gumb "Facebook Connect" možete se i prijaviti ili registrirati na našim platformama upotrebljavajući svoje korisničke podatke s Facebooka. Samo ako date svoju izričitu privolu u skladu s člankom 6. stavkom 1. točkom (a) Opće uredbe o zaštiti podataka prije registracije na temelju odgovarajuće napomene o razmjeni podataka s Facebookom, kad upotrijebite gumb "Facebook Connect", primit ćemo opće i javno dostupne informacije pohranjene u vašem profilu na Facebooku ovisno o postavkama zaštite osobnih podataka koje imate na mreži Facebook. Te informacije uključuju korisnički ID, profilnu sliku, dob i rod.

Želimo istaknuti da se nakon izmjena uvjeta zaštite podataka društvene mreže Facebook vaše profilne slike, korisnički ID-ovi vaših prijatelja i popis prijatelja također mogu prenijeti ako su postavljeni na postavku "Javno" u postavkama privatnosti društvene mreže Facebook. Podatke koje prenosi Facebook pohranjujemo i obrađujemo u svrhu izrade korisničkog računa s potrebnim podatcima ako ste ih javno objavili na Facebooku (titula, ime i prezime, podatci o adresi, država, e-adresa, datum rođenja). Isto tako i mi možemo prenositi podatke (npr. informacije o vašem ponašanju na Internetu) vašem profilu na Facebooku na temelju vaše privole.
Privolu možete opozvati u bilo kojem trenutku tako što ćete nam poslati e-poruku na e-adresu : [email protected]
Društvo Facebook Inc. sa sjedištem u SAD-u certificirano je prema europsko-američkom sustavu zaštite privatnosti Štit privatnosti (Privacy Shield), što jamči usklađenost s razinom zaštite podataka koja je na snazi u Europskoj uniji.

Kategorije osobnih podataka:
Podatci o profilu (matični podatci);
informacije za kontakt;
informacije profila na Facebooku.

Pravna osnova:
Članak 6. stavak 1. točka (a) Opće uredbe o zaštiti podataka, privola.

Google

Ako vam ponudimo jedinstvenu prijavu računom platforme Google, primjenjuju se ista pravila kao za Facebook.
Molimo vas da pročitate politiku zaštite privatnosti društva Google Inc. jer nam to društvo pruža vaše informacije u sklopu jedinstvene prijave (SSO).

Kategorije osobnih podataka:
Podatci o profilu (matični podatci);
informacije za kontakt.

Pravna osnova:
Članak 6. stavak 1. točka (a) Opće uredbe o zaštiti podataka, privola.

Upravljanje profilom

Možete se prijaviti na svoj profil u bilo kojem trenutku i promijeniti svoje osobne podatke poput imena i prezimena i telefonskog broja. Moći ćete promijeniti i svoj datum rođenja. U slučaju da se dob mijenja iz one ispod 18 godina (maloljetnik) u iznad 18 godina (punoljetna osoba), zatražit ćemo dodatan dokaz dobi. Također možete pregledavati svoje prethodne narudžbe.

Kategorije osobnih podataka:
Podatci o profilu, podatci o lokaciji;
informacije o narudžbi;
podatci o komunikacijama;
informacije o plaćanju.

Pravna osnova:
Članak 6. stavak 1. točka (b) Opće uredbe o zaštiti podataka, izvršenje ugovora;
članak 6. stavak 1. točka (f) Opće uredbe o zaštiti podataka, legitimni interesi.

Obrada narudžbe

Nakon što ste se uspješno registrirali i odlučili naručiti, te ćemo informacije pohraniti u vašem profilu i obraditi ih unutar dodatnih procesa kako biste nam mogli poslati narudžbu. Kad pošaljete narudžbu, vaši osobni podatci prenose se u pozadinsku aplikaciju, gdje se prenose u druge sustave u svrhu daljnje obrade.

Kategorije osobnih podataka:
Informacije za kontakt;
podatci o lokaciji;
podatci o uređaju i pristupni podatci.

Pravna osnova:
Članak 6. stavak 1. točka (b) Opće uredbe o zaštiti podataka, izvršenje ugovora.

Spremanje u međuspremnik

Nakon što se prijavite u svoj profil i odaberete što želite, proizvodi će se spremiti u vaš profil. Ako slučajno zatvorite preglednik ili aplikaciju, možete nastaviti od posljednje točke svoje narudžbe. Posljednja informacija sprema se u kolačić.

Kategorije osobnih podataka:
Podatci o profilu (matični podatci);
podatci o uređaju i pristupni podatci;
informacije o narudžbi.

Pravna osnova:
Članak 6. stavak 1. točka (f) Opće uredbe o zaštiti podataka, legitimni interesi.
Legitiman je interes osigurati vam bolje iskustvo naručivanja u kojem možete jednostavno nastaviti naručivati u pregledniku ili aplikaciji koja se slučajno zatvorila.

Dostava

Nakon što uspješno naručite, u pozadini se pokreću brojni procesi koji osiguravaju da se vaša narudžba brzo dostavi.
Sljedeće aktivnosti obrade opisuju kako se i zašto vaši podatci obrađuju u pojedine svrhe.

Prijenos dostavljačima i restoranima

Za dostavu upotrebljavamo različite dostavljače. Oni mogu biti stalno zaposleni, honorarni radnici ili treće strane koje nam osiguravaju dostavljače na temelju ugovora o obradi podataka kad dostavljamo narudžbe. U svim navedenim slučajevima vaše osobne podatke šaljemo dostavljačima kako bi mogli brzo dostaviti vašu narudžbu.

Na platformi sudjeluju restorani koji imaju vlastitu dostavu te i s njima dijelimo vaše osobne podatke samo u svrhu izvršenja ugovora i pružanja usluge dostave.

Kategorije osobnih podataka:
Informacije za dostavu koje se daju restoranima s vlastitom dostavom:
korisnikovo ime i prezime, adresa, broj telefona vlastitim dostavljačima, način plaćanja (gotovina / kreditna kartica) i pojedinosti o narudžbi.
Informacije za dostavu koje se daju restoranima za koje mi vršimo dostavu:
korisnikovo ime, broj telefona, način plaćanja (gotovina / kreditna kartica) i pojedinosti o narudžbi.

Pravna osnova:
Članak 6. stavak 1. točka (b) Opće uredbe o zaštiti podataka, izvršenje ugovora.

Pozivi koje upućuju dostavljači ili restorani

Ako proizvod koji ste odabrali nije dostupan za dostavu ili ako vas naši dostavljači ili restorani partneri ne mogu pronaći na adresi za dostavu koju ste naveli, od nas su primili uputu da vas nazovu kako bi se problem mogao jednostavno riješiti.

Kategorije osobnih podataka:
Informacije za dostavu.

Pravna osnova:
Članak 6. stavak 1. točka (b) Opće uredbe o zaštiti podataka, izvršenje ugovora pozivom dostavljača;
članak 6. stavak 1. točka (f) Opće uredbe o zaštiti podataka, legitimni interesi pri pozivu restorana. Restorani nemaju nikakvo pravo na vaše osobne podatke i ne smiju ih upotrebljavati u vlastite svrhe ni pod kojim okolnostima. Ako vam se restoran ipak javi bez vaše prethodne privole, molimo vas da to prijavite e-porukom na e-adresu [email protected].

Spremljeni načini plaćanja

Kako bi postupak naručivanja bio još praktičniji za vas, nudimo vam mogućnost spremanja preferiranog načina plaćanja. To znači da pri sljedećoj narudžbi nećete morati ponovno unositi pojedinosti o plaćanju. Pohrana tih podataka zahtijeva vašu prethodnu privolu. Svoje podatke o plaćanju možete spremiti klikom na polje za privolu. Suglasnost o plaćanju za buduće narudžbe možete opozvati u bilo kojem trenutku ponovnim klikom na polje za privolu.

Kategorije osobnih podataka:
Podatci o plaćanju.

Pravna osnova:
Članak 6. stavak 1. točka (a) Opće uredbe o zaštiti podataka, privola.

Oglašavanje i marketing

Izravni marketing

Newsletter

Ako ste nam dali svoju e-adresu prilikom kupnje proizvoda ili usluga, zadržavamo pravo da vam e-poštom šaljemo redovite ponude proizvoda ili usluga sličnih onima koje ste već kupili iz naše ponude.
Ako ste stvorili profil na našim platformama, zadržavamo pravo da vam e-poštom šaljemo odlične akcijske i promotivne ponude.
Ne razlikuju se samo sadržaji newslettera, već i tehnologije i kriteriji koje upotrebljavamo kako bismo osmislili newslettere i segmentirali skupine korisnika. Na primjer, skupina korisnika može primiti poseban newsletter s posebnim ponudama iz restorana iz kojih su ti korisnici već naručili. Drugi newsletteri mogu sadržavati posebne proizvode koji se odnose na određeni okus, poput sushija, indijskih poslastica ili pizze.
Upotrebljavamo različite informacije iz povijesti narudžbi i adresa za dostavu.
To je postupak profiliranja u kojem automatizirano obrađujemo vaše podatke. Ta specifična segmentacija korisnika može imati pravni ili drugi značajni učinak na vas ako primate određene newslettere i niste uključeni u druge kampanje.

Ako automatizirano donošenje odluka ima negativan učinak na vas i ako s tim niste suglasni, možete nam se obratiti na e-adresu [email protected]. U tom ćemo slučaju pojedinačno ocijeniti okolnosti vašeg slučaja.

Kategorije osobnih podataka:
Informacije za kontakt;
podatci o lokaciji;
informacije o narudžbi.

Pravna osnova:
U ovom se slučaju obrada podataka odvija isključivo na temelju naših legitimnih interesa u personaliziranom izravnom marketingu u skladu s člankom 6. stavkom 1. točkom (f) Opće uredbe o zaštiti podataka. Ako ste u početku prigovorili tome da se vaša e-adresa upotrebljava u tu svrhu, nećemo vam slati e-poruke. Imate pravo prigovoriti upotrebi svoje e-adrese u prethodno navedene svrhe oglašavanja u bilo kojem trenutku i izmijeniti to u svim budućim situacijama tako što ćete se obratiti odgovornoj osobi imenovanoj na početku ovih Pravila o zaštiti osobnih podataka. Po primitku vašeg prigovora odmah ćemo prekinuti upotrebu vaše e-adrese u svrhe oglašavanja.

Indeks vjernosti potrošača (NPS)

Uvijek nastojimo poboljšati svoje usluge. Veoma su nam važne vaše konstruktivne povratne informacije. Stoga ćemo vam povremeno slati korisničke ankete unutar newslettera i/ili naše aplikacije i zamoliti vas za vaše mišljenje. Ako ne želite primati korisničke ankete, u bilo kojem trenutku možete otkazati pretplatu, ali istovremeno ćete otkazati pretplatu i na odlične promotivne ponude iz newslettera. U bilo kojem zahtjevu s korisničkom anketom možete kliknuti "otkaži pretplatu" i više vam se nećemo javljati.

Kategorije osobnih podataka:
Podatci o komunikacijama.

Pravna osnova:
Članak 6. stavak 1. točka (f) Opće uredbe o zaštiti podataka, legitimni interesi. Naš je legitimni interes gore opisana svrha.

Aplikacija

Imamo velik interes u tome da vas obavještavamo o novim restoranima i ponudama kad upotrebljavate našu aplikaciju. Uvijek radimo na tome da vam osiguramo odlično korisničko iskustvo. Kako bismo to postigli, s restoranima partnerima dogovaramo sjajne ponude za vas. Kako bismo vas obavijestili o tim ponudama, šaljemo vam obavijesti u aplikaciji ili automatske obavijesti. Veoma je važno da aktivirate tu mogućnost na svojim uređajima.

Kategorije osobnih podataka:
Podatci o lokaciji;
podatci o profilu (matični podatci);
informacije o narudžbi.

Pravna osnova:
Ako se obrada odvija uz vašu privolu, pravna je osnova članak 6. stavak 1. točka (a) Opće uredbe o zaštiti podataka, a prije svega vaša privola. U suprotnom se obrada temelji na našem legitimnom interesu u skladu s člankom 6. stavkom 1. točkom (f) Opće uredbe o zaštiti podataka. Naš je legitimni interes gore spomenuta svrha.

SMS

Uz druge metode, i dalje upotrebljavamo SMS poruke kako bismo vas obavijestili o novim ponudama u vašem području. Od nas ćete primiti SMS isključivo ako ste za to dali privolu. SMS poruke možemo upotrebljavati i kako bismo vas obavijestili o statusu vaše narudžbe. Privolu za buduće slučajeve možete opozvati u bilo kojem trenutku. Javite nam se na e-adresu [email protected]. Registracija i otkazivanje ne naplaćuju se.

Kategorije osobnih podataka:
Informacije za kontakt;
informacije o narudžbi.

Pravna osnova:
Članak 6. stavak 1. točka (a) Opće uredbe o zaštiti podataka, privola;
Članak 6. stavak 1. točka (b) Opće uredbe o zaštiti podataka, izvršenje ugovora.

Internetski marketing

Naša se usluga u velikoj mjeri temelji na tome da potencijalnim korisnicima pokažemo da nudimo odlično korisničko iskustvo i da se svaki posjet našoj platformi isplati. Kako bismo došli do što više potencijalnih korisnika, veoma smo aktivni u području internetskog marketinga. Jednako je važno steći povjerenje potencijalnih korisnika i povećati povjerenje postojećih korisnika. Stoga bismo vam željeli što transparentnije predstaviti svoje procese.

Ciljno usmjeravanje

U načelu ciljno usmjeravanje odnosi se na prebacivanje i postupno pojavljivanje reklamnih natpisa na mrežnim platformama koji su prilagođeni određenim ciljnim skupinama. Cilj je korisnicima i potencijalnim korisnicima prikazati najzanimljivije natpise što je više moguće individualno. Prvo odredimo ciljnu skupinu i zatim angažiramo svoje pružatelje usluga da naše oglašavanje pokažu toj ciljnoj skupini. Ne obrađujemo osobne podatke jer su oni od početka anonimizirani. Kako bismo bolje odredili ciljnu skupinu, segmentiramo vrste korisnika i na različitim portalima i platformama prikazujemo različite oglase.

Ponovno ciljno usmjeravanje

Čim posjetite naše platforme i, primjerice, u košaricu dodate narudžbu, te informacije pohranjujemo u kolačiće. Ako nastavite posjećivati druge mrežne platforme, naši oglašivački partneri podsjetit će vas u naše ime da još niste dovršili narudžbu. Ne želite propustiti odlično korisničko iskustvo.
Ciljno usmjeravanje možete onemogućiti tako da instalirate odgovarajuće dodatke u svoj preglednik. Nadalje, možete i trebali biste redovito brisati kolačiće koji se pohranjuju u pregledniku koji upotrebljavate.

Kategorije osobnih podataka:
Informacije za kontakt.

Pravna osnova:
Članak 6. stavak 1. točka (f) Opće uredbe o zaštiti podataka, legitimni interesi. Naš je legitimni interes gore opisana svrha.

Kolačići

Kako bi posjet našoj mrežnoj platformi ili našoj aplikaciji bio privlačan i kako bismo mogli upotrebljavati određene funkcije, upotrebljavamo takozvane kolačiće na različitim stranicama. To su male tekstualne datoteke koje se pohranjuju na vašem uređaju. Neki kolačići koje upotrebljavamo brišu se na kraju sesije preglednika, odnosno nakon što zatvorite preglednik (takozvani kolačići sesije). Drugi kolačići ostaju na vašem uređaju i omogućuju nama ili našim povezanim društvima prepoznavanje vašeg preglednika kad nas sljedeći put posjetite (trajni kolačići). Svoj preglednik možete postaviti tako da vas obavijesti o postavljanju kolačića i za svaki kolačić možete odlučiti hoćete li prihvatiti ili odbiti prihvaćanje kolačića za pojedine slučajeve ili općenito. Ako ne prihvatite kolačiće, to može ograničiti funkcionalnost naše mrežne platforme ili naše aplikacije.

Kategorije osobnih podataka:

Pravna osnova:
Ako se obrada odvija uz vašu privolu, pravna je osnova članak 6. stavak 1. točka (a) Opće uredbe o zaštiti podataka, a prije svega vaša privola. U suprotnom se obrada temelji na našem legitimnom interesu u skladu s člankom 6. stavkom 1. točkom (f) Opće uredbe o zaštiti podataka. Naš je legitimni interes gore spomenuta svrha.

Ovdje možete pronaći naša pravila o kolačićima i sve kolačiće koje upotrebljavamo.

Programi bonusa

Želimo nagraditi vjernost svojih korisnika privlačnim ponudama, bodovima i nagradama. Zato svojim korisnicima nudimo mogućnost sudjelovanja u takvim aktivnostima. Za sudjelovanje u bonus programima potrebna je privola. Privolu za buduće slučajeve možete opozvati u bilo kojem trenutku. Javite nam se na e-adresu [email protected] kako biste to učinili.

Kategorije osobnih podataka:
Informacije za kontakt.

Pravna osnova:
Članak 6. stavak 1. točka (a) Opće uredbe o zaštiti podataka, privola.

Istraživanje korisničkog iskustva

Stalno razvijamo nove proizvode i svoje usluge nastojimo prilagoditi željama svojih korisnika. Kako bismo mjerili učinkovitost tih promjena, redovito nudimo intervjue sa svojim timom za korisničko iskustvo. U tim intervjuima bilježimo vaše navike upotrebe usluga i od vas tražimo prijedloge kako možemo optimizirati usluge.
Za sudjelovanje u intervjuima potrebna je vaša privola. Ako ste već dali privolu i želite je opozvati za buduće slučajeve, to možete učiniti u bilo kojem trenutku slanjem e-poruke na e-adresu [email protected]. U tom ćemo vas slučaju isključiti iz sudjelovanja u intervjuima i više nećete primati pozive za njih.

Kategorije osobnih podataka:
Informacije za kontakt;
informacije o narudžbi.

Pravna osnova:
Članak 6. stavak 1. točka (a) Opće uredbe o zaštiti podataka, privola.

Upravljanje odnosima s korisnicima

Vaši upiti

Vaše je zadovoljstvo naš najvažniji cilj. Stoga vam vrlo rado stojimo na raspolaganju za sva pitanja i želimo na njih odgovoriti. Kako bismo mogli odgovoriti na ta pitanja i razumjeti problem, sadržaj razgovora pohranjujemo u svojem Sustavu za upravljanje odnosima s korisnicima kad nam se obratite.
Sadržaj informacija koje pohranjujemo ovisi o informacijama koje nam date tijekom komunikacije. 

Kategorije osobnih podataka:
Informacije za kontakt;
informacije o narudžbi.

Pravna osnova:
Članak 6. stavak 1. točka (b) Opće uredbe o zaštiti podataka, izvršenje ugovora.

Pozivni centar

Ako nam se obratite telefonski, razgovor pohranjujemo u svrhu kontrole kvalitete. U pojedinim slučajevima snimke upotrebljavamo i za poboljšanje kvalitete korisničke službe, odnosno za obuku svojih zaposlenika. Sadržaj informacija koje pohranjujemo ovisi o informacijama koje nam date tijekom komunikacije.
Pohranjeni telefonski pozivi brišu se najkasnije nakon 365 dana ili ako se svrha pohranjivanja, npr. kontrola kvalitete, ispuni prije tog roka.

Kategorije osobnih podataka:
Informacije za kontakt;
informacije o narudžbi.

Pravna osnova:
Članak 6. stavak 1. točka (a) Opće uredbe o zaštiti podataka, legitimni interesi.

Sprječavanje prevara i sigurnost platforme

Kako bismo svoje korisnike i platformu zaštitili od mogućih napada, neprekidno nadziremo aktivnosti na svojim platformama. U tu svrhu primjenjujemo različite tehničke mjere kako bismo osigurali rano otkrivanje uzoraka sumnjivog ponašanja i pravovremeno spriječili napade. Kako bismo postigli taj cilj, istovremeno pokrećemo nekoliko različitih mehanizama nadzora koji potencijalnim napadačima potpuno onemogućuju pristup mrežnom mjestu.

Postupak donošenja odluka automatiziran je i može imati pravni učinak na osobu ili djelovati na nju na neki sličan način. Ako automatizirano donošenje odluka ima negativan učinak na vas i ako s tim niste suglasni, možete nam se obratiti na e-adresu [email protected]. U tom ćemo slučaju pojedinačno ocijeniti okolnosti vašeg slučaja.

Kategorije osobnih podataka:
Podatci o uređaju i pristupni podatci;
informacije za kontakt;
informacije o plaćanju;
informacije o narudžbi;
informacije o bonovima.

Pravna osnova:

Članak 6. stavak 1. točka (f) Opće uredbe o zaštiti podataka, legitimni interesi.Spajanja i preuzimanja, promjena vlasništva

Također bismo vas željeli obavijestiti da ćemo u slučaju da se spojimo s drugim društvom ili u slučaju da nas preuzme drugo društvo podatke otkriti tom društvu. Naravno, od tog ćemo društva tražiti da se pridržava zakonskih propisa o zaštiti podataka.

Kategorije osobnih podataka:
Informacije za kontakt;
informacije za dostavu;
podatci o lokaciji;
podatci o profilu (matični podatci);
podatci o uređaju i pristupni podatci;
informacije o narudžbi;
podatci o komunikacijama;
informacije o plaćanju;
informacije o bonovima.

Pravna osnova:
Članak 6. stavak 1. točka (f) Opće uredbe o zaštiti podataka, legitimni interesi. Naš je legitimni interes gore opisana svrha.

Bonovi, kuponi

Često nudimo bonove i/ili kupone za svoje platforme. Razlozi za davanje bonova mogu se razlikovati. Svrha tih bonova i/ili kupona jest nagraditi naše vjerne korisnike i potaknuti ih da to nastave biti.
Prikupljamo različite osobne podatke kako bismo mogli provjeravati broj i vrijednost bonova i pratiti učestalost njihove upotrebe, ali i kako bismo izbjegli zloupotrebu tih bonova.

Kategorije osobnih podataka:
Podatci o profilu (matični podatci);
informacije o bonovima.

Pravna osnova:
Članak 6. stavak 1. točka (f) Opće uredbe o zaštiti podataka, legitimni interesi. Naš je legitimni interes gore opisana svrha.

S kim radimo i gdje obrađujemo vaše podatke

Vaše podatke nikad ne dajemo neovlaštenim trećim stranama. Međutim, u sklopu svojeg poslovanja pribavljamo usluge odabranih pružatelja usluga i omogućujemo im ograničen i strogo nadziran pristup nekim svojim podatcima. Prije nego što tim društvima partnerima proslijedimo osobne podatke na obradu koju provode u naše ime, provjeravamo svako pojedino društvo. Svi primatelji podataka moraju ispuniti zakonske zahtjeve zaštite podataka i dokazati svoju razinu zaštite podataka odgovarajućim dokazima.

Grupa Delivery Hero

U grupi je ponekad potrebno učinkovito upotrebljavati resurse. U tom kontekstu društva Grupe međusobno se podržavaju u optimizaciji procesa. Ujedno pružamo zajednički sadržaj i zajedničke usluge. To, primjerice, uključuje tehničku podršku sustavima.
To je zajednička odgovornost u smislu članka 26. Opće uredbe o zaštiti podataka. Snosimo punu odgovornost za ispunjavanje zahtjeva zaštite podataka zajedno s društvom Delivery Hero SE, Oranienburger Straße 70, 10 117 Berlin, [email protected] i društvom Online Delivery S.A., 409 Irakliou Avenue, Neo Iraklio, Athens. U okviru zajedničkog vođenja obrade i mi i društvo Delivery Hero SE suglasni smo da će oba društva jednako jamčiti poštovanje vaših prava.
Iz praktičnih razloga odlučili smo da smo vam mi kao društvo na raspolaganju za sva pravna pitanja o zaštiti podataka, a posebno vam jamčimo poštovanje vaših prava u skladu s člancima 15. – 22. Opće uredbe o zaštiti podataka.
Za to nam se možete obratiti na e-adresu [email protected].

Pružatelji usluga

U svakodnevnoj obradi podataka upotrebljavamo usluge različitih izvršitelja obrade podataka. Oni vaše osobne podatke obrađuju u skladu sa zahtjevima članka 28. Opće uredbe o zaštiti podataka samo prema našim uputama i nemaju nikakvo zakonsko pravo na te podatke. Također nadziremo svoje izvršitelje obrade i upotrebljavamo usluge samo onih pružatelja koji zadovoljavaju naše visoke standarde.
Zato što upotrebljavamo različite izvršitelje obrade i zato što ih povremeno mijenjamo, ne bi bilo primjereno imenovati određene primatelje osobnih podataka. Međutim, ako vas to zanima, rado ćemo vam na zahtjev otkriti nazive izvršitelja obrade čije usluge u tom trenutku upotrebljavamo.

Treće strane

Uz izvršitelje obrade podataka također radimo i s trećim stranama kojima prenosimo vaše osobne podatke, ali koji nisu obvezni slijediti naše upute. To su, primjerice, naši savjetnici, odvjetnici ili porezni savjetnici koji primaju vaše podatke od nas na temelju ugovora i vaše osobne podatke obrađuju iz pravnih razloga i kako bi zaštitili naše interese.
Ni u kojem slučaju ne prodajemo niti iznajmljujemo vaše osobne podatke trećim stranama. To se nikad neće dogoditi bez vaše izričite privole.

Tijela nadležna za kazneni progon i sudski postupci

Nažalost, može se dogoditi da neki od naših korisnika ili pružatelja usluga ne postupaju pošteno i žele nam nauditi. U tom slučaju nismo samo obvezni ustupiti vaše osobne podatke zbog zakonskih obveza, već nam je u interesu spriječiti štetu, izvršiti svoja potraživanja i odbaciti neopravdana potraživanja.

Stranice obožavatelja na društvenim medijima

Imamo profile na različitim platformama društvenih medija, na kojima oglašavamo svoje proizvode i komuniciramo s korisnicima. S obzirom na to da te profile vodimo na platformama trećih strana, svaki put kad podsjetite te kanale društvenih medija, njihovi upravitelji prikupljaju vaše osobne podatke.

Odgovornosti
S pojedinim upraviteljima platformi društvenih medija djelujemo kao zajednički voditelji obrade. Ako dvoje ili više voditelja obrade zajednički odrede svrhe i načine obrade, oni su zajednički voditelji obrade.

Platformama društvenih medija Facebook i Instagram upravlja društvo Facebook Ireland Ltd., 4 Grand Canal Square, Dublin 2, Irska.

Mi snosimo odgovornost za sve interakcije na svojim platformama. Upravitelji platformi društvenih medija jesu voditelji obrade podataka za opće interakcije i interakcije izvan naših profila.

Iznimka je niže opisana obrada podataka u svrhu analize upotrebe (analitika stranice) za koju smo odgovorni zajedno s društvom Facebook.

Na sljedećim poveznicama možete pronaći informacije koje točno podatke prikupljaju pojedini upravitelji društvenih medija:
Politika zaštite privatnosti platforme Facebook
Politika zaštite privatnosti platforme Instagram

Obrada podataka

Administratorima stranica Facebook pruža statističke podatke i uvide za stranice koji im omogućuju bolje razumijevanje vrste radnji korisnika na njihovim stranicama (analitika stranice (Page Insights)).
Kad posjetite stranicu ili ste u interakciji s njezinim sadržajem, mogu se prikupljati sljedeće informacije koje se upotrebljavaju za izradu analitike stranice:

  • prikaz stranice, objave ili videozapisa sa stranice
  • praćenje ili prestanak praćenja stranice
  • označavanje stranice ili objave sa "sviđa mi se” ili "ne sviđa mi se”
  • preporuka stranice u objavi ili komentaru
  • komentiranje i dijeljenje objave stranice ili reakcija na objavu stranice (uključujući vrstu reakcije)
  • sakrivanje objave stranice ili prijava objave kao neželjenog sadržaja
  • klik na poveznicu na stranicu s druge stranice na Facebooku ili s mrežnog mjesta izvan Facebooka
  • zadržavanje pokazivača iznad poveznice za stranicu ili naziva stranice ili slike profila za pregled sadržaja stranice
  • klik na mrežno mjesto, broj telefona, gumb "Zatraži upute” ili drugi gumb na stranici
  • upotrebljavate li računalo ili mobilni uređaj dok posjećujete stranicu ili ste u interakciji s njezinim sadržajem.

Zajedno s društvom Facebook snosimo odgovornost za obradu vaših podataka u svrhu pružanja analitike stranice. U tu svrhu s društvom Facebook ugovorili smo raspodjelu obveza zaštite podataka u skladu s člankom 26. Opće uredbe o zaštiti podataka.

Vaša prava ispitanika
U odnosu na obradu podataka na ovoj mrežnoj platformi snosimo isključivu odgovornost za obradu vaših podataka u skladu s propisima o zaštiti osobnih podataka. U sklopu svojeg ugovora s društvom Facebook utvrdili smo da je Facebook primarno odgovoran za ispunjavanje svojih obveza informiranja u vezi s podatcima analitike stranice i za osiguravanje da ostvarujete svoja prava na temelju Opće uredbe o zaštiti podataka. Za više informacija o svojim pravima ispitanika na Facebooku pogledajte Facebook's Page-Inside Privacy Policy.

Obrada podataka izvan Europske unije

Vaše podatke obrađujemo uglavnom unutar Europske unije (EU) i Europskog gospodarskog područja (EGP). Međutim, neki od naših gore spomenutih pružatelja usluga nalaze se izvan EU-a i EGP-a.
Opća uredba o zaštiti podataka ima visoke zahtjeve za prijenos osobnih podataka trećim zemljama. Svi naši primatelji podataka moraju ispuniti te zahtjeve. Prije nego što vaše podatke prenesemo pružatelju usluga u trećoj zemlji, prvo ocjenjujemo njegovu razinu zaštite podataka. Ulazi u uži izbor za pružatelja usluga samo ako može pokazati odgovarajuću razinu zaštite podataka.

Neovisno o tome nalaze li naši pružatelji usluga unutar EU-a/EGP-a ili u trećoj zemlji, svaki pružatelj usluga s nama mora potpisati ugovor o obradi podataka. Pružatelji usluga izvan EU-a/EGP-a moraju ispuniti dodatne zahtjeve. Prema članku 44. Opće uredbe o zaštiti podataka i člancima koji slijede iza njega osobni podatci mogu se prenositi pružateljima usluga koji ispunjavaju barem jedan od sljedećih zahtjeva:

  • a. Komisija je odlučila da treća zemlja osigurava primjerenu razinu zaštite (npr. Izrael i Kanada).
  • b. Usvojene su standardne klauzule o zaštiti podataka:
    To su ugovorne klauzule koje ugovorne strane ne mogu izmijeniti i u kojima se obvezuju osigurati odgovarajuću razinu zaštite podataka.
  • c. Odobreni mehanizam certificiranja:
    Na temelju međunarodnih ugovora društva se mogu certificirati prema zadanim kriterijima. Jedno je od tih certificiranja europsko-američki sustav zaštite privatnosti Štit privatnosti. Na sljedećoj poveznici možete provjeriti certificirana društva: https://www.privacyshield.gov/welcome.

Vaše podatke prenosimo samo pružateljima usluga koji ispunjavaju barem jedan od ovih zahtjeva. Ako podatke prenosimo u treće zemlje, to je uglavnom društvima u SAD-u ili Izraelu.

Koliko dugo pohranjujemo vaše podatke

U pravilu brišemo vaše podatke kad se ispuni svrha njihova prikupljanja. Točna pravila brisanja propisana su u našim regionalnim konceptima brisanja. Ovisno o svrsi obrade primjenjuju se različita pravila brisanja. U svojim konceptima brisanja odredili smo različite razrede podataka i za njih zadali razdoblja za brisanje podataka. Prikupljeni podatci označavaju se pravilom brisanja. Kad se ispuni razdoblje zadržavanja, brišu se pohranjeni podatci.

Vaše osobne podatke brišemo ili ako to želite i zatražite to od nas ili ako je vaš račun neaktivan tri godine, a tad također brišemo i račun. Prije toga primit ćete zasebnu obavijest na e-adresu iz svojeg korisničkog računa.

Uz pravila brisanja koja smo sami odredili, postoje i druga zakonska razdoblja zadržavanja podataka kojih se moramo pridržavati. Primjerice, porezni podatci moraju se čuvati između šest i deset godina, a u nekim slučajevima i dulje. Ta posebna razdoblja zadržavanja podataka razlikuju se ovisno o mjesnim zakonskim zahtjevima.

Stoga ćemo možda i dalje morati pohraniti neke podatke zbog pravnih propisa unatoč vašem zahtjevu za brisanjem podataka. Međutim, u tom ćemo slučaju zaštititi podatke od daljnje obrade.

Nadalje, vaše podatke nastavit ćemo pohranjivati ako na to imamo pravo u skladu s člankom 17. stavkom 3. Opće uredbe o zaštiti podataka. To posebno vrijedi ako su nam vaši osobni podatci potrebni radi postavljanja, ostvarivanja ili obrane pravnih zahtjeva.

Naša pravila o kolačićima

Ovdje možete pronaći naša pravila o kolačićima i sve kolačiće koje upotrebljavamo.

Pravo na izmjenu

Zadržavamo pravo izmijeniti ovu izjavu o zaštiti podataka u skladu sa zakonskim odredbama. Obavijestit ćemo vas o značajnim izmjenama, kao što su izmjene postojećih svrha ili uvođenje novih svrha obrade.

Posljednje ažuriranje: srpanj 2020.