Volite li meksičku hranu?

Rijetko koja kuhinja na svijetu uspijeva tako vjerno preslikati strastveni duh  svog naroda kao meksička.

Optimizam, veselje i ljubav prema življenju savršeno se prelijevaju na tanjure uvijek prepune živopisnih namirnica i uzbudljivog kolorita. Svakako se radi o jedinstvenom kombiniranju namirnica, gdje se podjednako dobro slažu meso i razne salate s povrćem ili grahoricama, začinjeno pikantim začinima i umacima.

U meksičkoj kuhinji nema mjesta minimalizmu, svako jelo je doslovna eksplozija okusa i mirisa i nitko nikada ne ostaje gladan poslije meksičkog obroka. Nerijetko se desi da omamljeni puninom i bogatstvom hrane, ostajemo u restoranu i do sat duže, ne bi li se sve malo bolje „sleglo“. Meksička jela imaju jedinstvenu notu, ona slave život i svojim raskošnim bojama i okusom potiču na vječiti optimizam.

Meksička kuhinja izvorno kombinira tradicijska jela autohtonih indijanaca i španjolskih konkvistadora. Osnovne sirovine u pripremi jela su dobivene mljevenjem zrna kukuruza. Osnovica meksičke kuhinje – tortilje, na sjeveru Meksika se spremaju od pšeničnog brašna, a na jugu od kukuruznog brašna.

Španjolski konkvistadori su donijeli sa sobom namirnice koje su nezaobilazne u pripravi jela (riža, govedina, svinjetina, piletina, vino, češnjak, a u kombinaciji s autohtonim namirnicama poput: kukuruza, čokolade, rajčica, vanilije, avokada, guave, papaje, ananasa, čilija, graha, tikve, batata..).

Teško je ovom prilikom nabrojati sva jela meksičke kuhinje, najpoznatija su burrito, ceviche, chimichanga, enchiladas, gordita, guacamole, machaca, nachos, picadillo, quesadilla, salsa, i nezaobilazna tortilja.

Na Pauza.hr možete naručiti različite meksičke menije od kojih ovaj put izdvajamo najčešće naručivanu Chimicangu de Res. Opravdano! Između 2 mekane tortilje, fantastična je kombinacija komadića junećeg mesa, mladog luka, paprike i graha s kukuruzom, finim sirom, umakom od vrhnja i salsa umakom.

Želimo vam dobar tek!

2 Komentara

  1. volim meksičku hranu, chili mi je omiljen… ali i sve ostalo iz te kuhinje

  2. obožavam meksičku hranu! dobar članak, kad sam ga uspio pročitat do kraja 🙂

Napišite komentar

Email neće biti objavljen. Neophodno je popuniti sva polja *

*

Na vrh stranice