Kad Ferrán kaže dosta!

Ferrán Adriá jedan je od najboljih i najmaštovitijih kreatora tzv. ‘visoke kuhinje’. Vlasnik je jednog od najekskluzivnijih restorana na planeti elBulli (na katalonskom ‘Mali buldog’) smještenog u mjestu Roses na Costa Bravi u Španjolskoj. U ovaj restoran se ne svraća ‘usput’ jer je prosječna cijena jela 270 Eura (pa nek...
Cijeli članak »

Na Quiche Lorraine kod Kate

Quiche Lorraine je tradicionalno francusko jelo koje se rijetko viđa u restoranima. Idealno je za doručak, za ručak, za večeru, za izlete, za tulume, za bilo kad… Može se servirati i toplo i hladno. Postoje razne vrste ovog jela, ali nama je najomiljeniji s porilukom i pancetom. U Quiche Lorraine...
Cijeli članak »

Kreativni poslovi

Evo jednog primjera iz Londona kako mali poslovni poduhvati u (razvijenom) svijetu imaju svoju budućnost. Dizajnerica Marie Jangneus-Davis, porijeklom iz Švedske, odlučila se na samostalnu karijeru s proizvodnjom kuhinjskog pribora. Njena je vizija izrađivati proizvode od eko-friendly materijala koji su kombinacija tradicionalne skandinavske forme, funkcije i dizajna koji će uveseliti...
Cijeli članak »

Vegehop

U prosincu 2009. restoran Vegehop iz Zagreba dobio je status ekološkog restorana “Prijatelj prirode”. Restoran više ne dostavlja hranu u plastičnim vrećicama već u papirnatim, dio plastičnih posuda zamijenili su eko-biorazgradivim posudama od klipa kukuruza. I uredski materijal koji koriste je od recikliranog papira, biorazgradive kemijske olovke… A na tome...
Cijeli članak »
Na vrh stranice