Ćevapi

Ćevapi
Jeste li se ikada zapitali zašto su ti valjušci mljevenog mesa toliko omiljeni? Možda je tajna njihove slasti u intezivnom okusu pečenog mesa s roštilja, lepinje/somuna, kajmaka i narezanog luka. Ili posebnog temeljca (soka od pečenja ćevapa) kojim se prelije lepinja (somun), a koji daje aromu cijelom paketu? Činjenica je da ćevapi, kolokvijalno rečeno, govore “stotinu jezika”.
Cijeli članak »

Volite li palačinke?

Volite li palačinke?
Što je zajedničko orasima i čokoladi? Što povezuje domaće džemove od šljiva, marelica, smokava ili naranča? Na što se najbolje mažu nutella ili eurokrem? Ima i slanih, zapečenih, punjenih gljivama, sirom, šunkom. Postoje i meksičke, američke, tajlandske, tanke, debele ili voćne punjene jagodama ili šumskim voćem.
Cijeli članak »
Na vrh stranice